Do Košic začne létat Swiss, pro tamní letiště půjde o třetího síťového dopravce

Airbus A220-100 v barvách společnosti Swiss. Foto: SwissAirbus A220-100 v barvách společnosti Swiss. Foto: Swiss

Nová linka z Košic do Curychu bude v provozu od 27. března. Dopravce plánuje tři lety týdně s Airbusem A220.

Síť destinací dostupných z Košic s jedním přestupem se rozroste. Na košické letiště začne létat společnost Swiss International Air Lines. Švýcarský dopravce spojí východ Slovenska s Curychem třikrát týdně, nová pravidelná linka bude v provozu od 27. března. Lety obslouží moderní Airbusy A220. Letenky jsou již v prodeji.

„Mezi dálkové destinace, které budou velmi dobře dostupné s krátkým přestupem v Curychu patří Tel Aviv, San Francisco, Sao Paulo, Johannesburg, Montreal, New York, Miami, Chicago, Boston, Bangkok, Hong Kong nebo Šanghaj. Z evropských destinací se bude v Curychu velmi jednoduše přestupovat na lety například do Milána, Stockholmu, Ženevy, Benátek či Valencie,“ přiblížil možnosti přestupů manažer rozvoje letectví a obchodu košického letiště Juraj Toth.

Swiss International Air Lines budou třetím síťovým dopravcem a zároveň třetím členem aliance leteckých dopravců Star Alliance v Košicích. Podle výkonného ředitele a předsedy představenstva letiště Košice z toho může výrazně profitovat podnikatelský sektor, cestovní ruch i početná skupina Slováků žijících ve Švýcarsku.

Rozsáhlá nabídka destinací

Z košického letiště se létá do Prahy, Dublinu, Liverpoolu, na londýnská letiště Luton a Stansted. Síťoví dopravci LOT a Austrian létají z východu Slovenska do Varšavy a Vídně. Cestovní kanceláře zase nabízejí dovolenková spojení z Košic do Antalye, Burgasu, Heraklionu, Hurghady, Lamezie Terme a na Rhodos. Novinkami jsou chorvatský Brač a egyptské letovisko Marsa Matrouh.

V srpnu odbavili v Košicích 102 tisíc pasažérů a vůbec poprvé  tak během jednoho měsíce překonali stotisícovou metu. Podle některých odhadů by mohly Košice ještě v tomto roce atakovat hranici 600 tisíc odbavených cestujících. Jednalo by se o nový historický rekord.

Tagy Košice KSC Letisko Košice Letiště Košice slovensko Swiss SWISS International Air Lines
25 komentářů