Do Košic začal létat Swiss, první let na nové lince z Curychu byl plně obsazen

Inaugurace nové linky Curych - Košice. Zdroj: Letiště KošiceInaugurace nové linky Curych - Košice. Zdroj: Letiště Košice

Nová linka Curych – Košice bude v provozu třikrát týdně.

Letiště Košice získalo pravidelné spojení s Curychem. První let letecké společnosti Swiss International Air Lines na nové lince byl v obou směrech prakticky vyprodán. Švýcarský dopravce bude létat na východ Slovenska třikrát týdně, a to s letouny Airbus A220.

„Jsme nesmírně hrdí, že můžeme společnost Swiss přivítat v Košicích. Je to významný milník v našem úsilí spojovat východní Slovensko se světem. Letecké spojení Curychu a Košic nejenže spojuje dva dynamické regiony, ale také otevírá množství příležitostí pro naše cestující. Symbolizuje krok vpřed v našem závazku zvyšovat leteckou dostupnost východního Slovenska a podporovat ekonomickou, kulturní a sociální výměnu,“ uvedl šéf košického letiště Thomas Dworschak.

Inaugurace nové linky Curych - Košice.
Zdroj: Letiště KošiceInaugurace nové linky Curych - Košice.
Zdroj: Letiště KošiceInaugurace nové linky Curych - Košice.
Zdroj: Letiště Košice

Mezi dálkové destinace, které budou pro cestující z Košic dobře dostupné s krátkým přestupem v Curychu, patří například San Francisco, Sao Paulo, Johannesburg, Montreal, New York, Miami, Chicago, Boston, Bangkok, Hongkong či Šanghaj. Z evropských destinací se bude v Curychu snadno přestupovat na lety například do Milána, Stockholmu, Ženevy, Benátek, Malagy či Valencie.

Letový řád Curych - Košice a zpět.Zdroj: Letiště Košice

Letový řád Curych – Košice a zpět.
Zdroj: Letiště Košice

Ředitel prodejů skupiny Lufthansa Group a Swiss novinářům řekl, že nová linka cílí jak na obchodní cestující, tak i pasažéry letící za odpočinkem. Pro slovenskou komunitu ve Švýcarsku to má být rychlý a pohodlný způsob, jak navštívit rodinu a přátele.

Swiss je pro košické letiště již třetím síťovým dopravcem. Dalšími jsou LOT Polish Airlines a Austrian Airlines. Provozují linky do Varšavy a Vídně. K dalším pravidelným spojením z Košic patří Praha, Liverpool, Dublin a londýnská letiště Stansted i Luton. V červnu přibude Zadar.

Letiště Košice překonalo vloni historický rekord v počtu cestujících, kdy jich odbavilo více než 625 000. Ve srovnání s rokem 2019 šlo o 12procentní nárůst. V tempu zotavení se po pandemii patří Košice mezi evropské premianty.

ČSA vypraví speciální spoj do Košic, oslaví 100. výročí prvního komerčního letu na tamní letiště

Tagy Curych Košice Letisko Košice Letiště Košice Swiss SWISS International Air Lines
14 komentářů