Digitalizace, verze Ostrava-Svinov. Informační tabule má málo řádků, varuje papírová nástěnka

Informační tabule ve stanici Ostrava-Svinov. Foto: Miroslav VykaInformační tabule ve stanici Ostrava-Svinov. Foto: Miroslav Vyka

Na jednu tabuli se vejde jen pět vlaků.

Nezvyklý doplněk instalovala Správa železnic do čekárny ve stanici Ostrava-Svinov. Na nádraží umístili papírovou nástěnku, na které upozorňují, že na elektronické tabuli s časy odjezdů nejsou všechny vlaky, ale vždy jen maximálně pět.

Na umístění nástěnky upozornil na svém facebookovém profilu Svaz cestujících ve veřejné dopravě. Správa železnic na nástěnce vyzývá, aby cestující věnovali zvýšenou pozornost rozhlasu.

Kvůli pouhým pěti vlakům se může stát, že cestující má jen velmi krátkou dobu na to, se na tabuli dozvědět, odkud jeho vlak jede. Mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová omezený rozsah elektronických tabulí vysvětluje památkovou ochranou stanice. „Požadavky na obsáhlejší panely nebyly akceptovány. Větší informační tabule jsou umístěny u obou vstupů do podchodů,“ uvedla.

Připouští, že pět řádků pokrývá obvyklou špičkovou frekvenci. „V případě zpoždění vlaků však nezobrazuje všechny vlaky, které mohou být v krátkém časovém intervalu ve stanici odbaveny. V případě, že cestující sledují pouze tabule v čekárně, instalovali jsme k nim doplňkové tištěné informace, upozorňující na potřebu sledovat i akustické hlášení,“ dodala.

Informační tabule ve stanici Ostrava-Svinov. Foto: Miroslav Vyka

Informační tabule ve stanici Ostrava-Svinov. Foto: Miroslav Vyka

Tagy informační tabule Ostrava-Svinov Správa železnic
175 komentářů