SŽDC spustila na svém webu infotabule ze všech stanic ve své síti, data poběží i v televizoru

Ukázka nového informačního systému o odjezdech a příjezdech vlaků VITAMINUkázka nového informačního systému o odjezdech a příjezdech vlaků VITAMIN

(aktualizováno 16:15) Správa železniční dopravní cesty spustila dnes na svých stránkách novou aplikaci, která cestujícím umožňuje kdekoliv zjistit, odkud jede

(aktualizováno 16:15) Správa železniční dopravní cesty spustila dnes na svých stránkách novou aplikaci, která cestujícím umožňuje kdekoliv zjistit, odkud jede jejich vlak či zda nemá zpoždění. Nová služba Virtuální tabule manažera infrastruktury, zkráceně VITAMIN, nahrazuje dosavadní službu, ve které nebyly zahrnuty všechny stanice. Aplikace je k dispozici na titulní straně webu SŽDC pod názvem Infotabule.

Po zadání jakékoliv stanice či zastávky se cestujícím zobrazí aktuální data z provozních informačních systémů SŽDC. Na výběr jsou informace o příjezdech i odjezdech. Cestující se tak dozví i o případném zpoždění vlaku. Ve stanicích a zastávkách vybavených elektronickými informačními tabulemi poskytuje nová aplikace rovněž informace o tom, ze kterých nástupišť, případně kolejí budou konkrétní vlaky odjíždět.

Informační systém běží ve webových prohlížečích i chytrých telefonech. Po ukončení zaváděcího provozu bude možné prohlížet virtuální informační tabule pro zvolenou stanici nebo zastávku i na televizních přijímačích vybavených funkcionalitou tzv. „červeného tlačítka“ přes aplikaci HbbTV (Hybrid broadcast broadband).

Podle SŽDC jsou k dispozici i jiným subjektům, například regionální dispečinky veřejné dopravy nebo provozovatelé „živých“ mapových portálů. Za data se podle SŽDC platit nebude, ale přesto nebudou zdarma: platit se bude za servis připojení.

Tagy informace o odjezdech vlaků informační tabule jízdní řády Správa železniční dopravní cesty SŽDC VITAMIN
143 komentářů