Další výprodej u DPP. Tramvaj T6A5 za 350 tisíc, autobusy Karosa bez minimální ceny

Tramvaje T6A5 ve vozovně Motol. Autor: DPP - Robert MaraTramvaje T6A5 ve vozovně Motol. Autor: DPP - Robert Mara

O novém majiteli rozhodne jen cena, všechna vozidla jsou provozuschopná.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zahájil další vlnu prodejů již nepotřebných vozidel. Pro dopravní fanoušky či jiná města nabízí nově několik tramvají T6A5 a nedávno vyřazených autobusů Karosa B951.

Kompletní seznam nabízených vozidel je na stránkách DPP. V nabídce je osm tramvají a osmnáct autobusů. DPP u tramvají stanovil minimální cenu na 350 tisíc korun. Tramvaje jsou funkční a pojízdné, většinou rok výroby 1995 nebo 1996. Nabídky je nutné podat do 3. září, rozhoduje pouze cena.

Tramvaje T6A5 v minulosti vzbudily u dopravních podniků velký zájem, z Prahy zamířily například do Sofie nebo Brna.

V případě 18 autobusů Karosa B 951 je jejich stav podle popisu i fotodokumentace často podstatně horší než u tramvají. Tento typ vozů DPP na konci loňského roku definitivně vyřadil z pravidelného provozu. Většina autobusů má najeto 600–900 tisíc kilometrů.

Dopravní podniky začaly v posledních letech více zveřejňovat, co prodávají. Zatímco dříve se vozidla prodávala hlavně na šrot nebo v lepším případě pro další využití u jiných dopravců u nás či na východě, v poslední době se rozmohl i nákup tramvají, které se pak „povalují“ na různých místech. Zřejmě nejznámějším případem je odstavená tramvaj u D1.

Kromě tramvají a autobusů nabízí DPP i jiná vozidla, například montážní vůz nebo osobní vozy Fabia.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Karosa B 951 T6A5
13 komentářů