Chomutovský dopravní podnik koupí šest nových autobusů od Solarisu

Autobusy Solaris Urbino v Chomutově. Foto: DPCHJAutobusy Solaris Urbino v Chomutově. Foto: DPCHJ

Dodávka autobusů je rozložena do tří let.

Společnost Solaris Czech se stala vítězem soutěže Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova (DPCHJ) na dodávku šesti autobusů. V soutěži porazila společnost SOR Libchavy a dealera Iveco Tezas Servis. Za šest autobusů zaplatí 45,7 milionu korun včetně DPH.

Vyplývá to z informací v registru smluv a na profilu zadavatele. V tiskové zprávě DPCHJ upozornil, že i když je dodávka rozprostřena do let 2024 až 2026 (vždy po dvou autobusech), nebude podléhat inflační změně. DPCHJ koupí celkem pět dieselových autobusů, z toho dva kloubové. Jeden autobus bude na CNG.

Nové autobusy posílí vozový park MHD a postupně nahradí nejstarší vozy. „Dostatek autobusů umožní posílit některé spoje tak, že je ve špičce obslouží dva autobusy, např. spoje linky č. 301,“ uvedl DPCHJ v tiskové zprávě. Jako důvod nákupu dieselových autobusů uvedl situaci na trhu s plynem, provozní spolehlivost, zajištění dopravy při výpadku elektrické sítě, nižší provozní náklady pro DP a města a diverzifikaci pohonu parku vozidel MHD.

Aktuálně DPCHJ provozuje 36 autobusů MHD, z nichž 25 je na CNG, což představuje 70 %. Průměrné stáří autobusů MHD je 7,2 roku. V obou městech jezdí současně 15 trolejbusů s průměrným stářím 5 let.

Tagy Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova DPCHJ Solaris Bus & Coach
6 komentářů