Most koupil na výluky kloubový autobus z Chomutova, testuje elektrobus

Dočasné posily pro MHD v Mostě. Kloubový autobus SOR NS18 a elektrobus NS 12 electric. Foto: DP měst Mostu a LitvínovaDočasné posily pro MHD v Mostě. Kloubový autobus SOR NS18 a elektrobus NS 12 electric. Foto: DP měst Mostu a Litvínova

Autobus z Chomutova je dvanáct let starý, dostal mostecké barvy.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova rozšířil svůj vozový park o další kloubový autobus. Od chomutovského dopravního podniku koupil kloubový vůz Irisbus Citelis. „Bude nasazen na náhradní autobusovou dopravu při výluce tramvajové dopravy, případně na linky číslo 30 a 31,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Autobus je z roku 2010, Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova ho prodal podle registru smluv za 310 tisíc korun. Autobus má nové čalounění sedadel a nový lak ve firemních barvách.

Další kloubový autobus SOR NS 18 si dopravní podnik zapůjčil z Prahy. „Tento vůz je dlouhý téměř 19 metrů a máme ho půjčený do konce října tohoto roku. Poté nám výrobce dodá nový kloubový vůz téhož typu,“ řekl Daniel Dunovský. Jak doplnil, vozidlo splňuje normu EURO 6.

Mostecký dopravní podnik testuje i nový elektrobus.  „Jde o vůz SOR NS 12 electric, který budeme testovat v našich podmínkách do konce září. Testování proběhne na linkách v Mostě a v Litvínově,“ dodal Dunovský. Nabití vozidla trvá cca 6 hodin, poté je autobus schopen v městském provozu ujet více než 200 kilometrů.

Tagy Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
3 komentáře