Bukurešť jako největší základna. Wizz Air ohlásil další expanzi v Rumunsku

Airbus letecké společnosti Wizz Air na letišti v Katovicích. Foto: Piotr AdamczykAirbus letecké společnosti Wizz Air na letišti v Katovicích. Foto: Piotr Adamczyk

Dosud je pro Wizz Air největší základnou Luton.

Letiště v Bukurešti se stane od příštího léta největší základnou maďarské nízkonákladové letecké společnosti Wizz Air. V pozici vnitrofiremní jedničky předstihne londýnské letiště Luton.

Wizz Air, který je v Rumunsku největším dopravcem, to oznámil v tiskové zprávě. Součástí expanze je umístění dalších dvou letadel do Bukurešti. Půjde konkrétně o A321neo, celkem bude mít základnu v rumunské metropoli 19 letadel.

Součástí expanze je navýšení počtu letů na celkem 21 linkách z Bukurešti i otevření zcela nového spojení do Lipska. To bude v provozu třikrát týdně. Lipsko je úplně novou destinací pro Wizz Air, nově nabídne dopravce také spojení ze Saska do Tirany.

Wizz Air očekává, že svůj tržní podíl v Bukurešti navýší z 54 na 57 %. V Rumunsku má flotilu 36 letadel na šesti základnách. Kromě Bukurešti ještě ve městech Kluž, Craiova, Iași, Sibiu a Temešvár. Z Rumunska nabízí 171 linek do 79 destinací ve 24 zemích.

Tagy Bukurešť OTP rumunsko Wizz Air
17 komentářů