Do Prahy začal létat nový dopravce. Rumunský Blue Air spustil linku do Bukurešti

Přílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště Praha

Od června má dopravce létat pětkrát týdně.

Rumunská letecká společnost Blue Air je zcela novým dopravcem v Praze. Dnes ve 14 hodin přistál Boeing 737-500 registrace YR-BAG  na lince z Bukurešti. Dopravci se dostalo v Praze tradičního přivítání při příletu nového dopravce nebo otevření nové linky: vodní slavobrány.

Letový řád dopravce do konce května počítá s třemi lety týdně (pondělí, středa, pátek), od června pak s pěti lety týdně (nelétá v úterý a v sobotu). Oficiálně je v rezervačním systému uveden jako nasazovaný stroj Boeing 737-800, dnes ale dopravce do Prahy poslal v Evropě už poměrně raritní typ: 31 let starý 737-500. Blue Air nedávno do své flotily zařadil i první letadla 737 MAX 8.

Blue Air je aktuálně jediným dopravcem, který z Prahy do Rumunska létá. Na trase dříve působily ČSA, Tarom nebo Wizz Air. Ani jeden z dopravců se dosud ale k této lince nevrátil.

Přílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště Praha
Tagy Blue Air Bukurešť letiště praha OTP prg PRG-OTP
18 komentářů