Brno „polidští“ Štefánikovu ulici, má být přátelštější k chodcům a cyklistům

Štefánikova ulice, Brno. Autor: Palickap /Wikimedia CommonsŠtefánikova ulice, Brno. Autor: Palickap /Wikimedia Commons

Předpokládaná investice činí 740 milionů korun.

Brněnští radní ve středu souhlasili se zpracováním investičního záměru, který by měl vylepšit veřejný prostor ve Štefánikově ulici v úseku mezi Pionýrskou a Pešinovou ulicí. Předpokládaná investice činí 740 milionů korun.

„V rámci navržených změn čekají v daném úseku stavební úpravy také některé zastávky, které nesplňují podmínky pro bezbariérovost a bezpečné užívání. Přibude také nový mobiliář,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Cyklisté by měli mít vyhrazený pruh od Pionýrské po Antonína Macka. V navazujícím prostoru by měli být vedeni do piktogramového koridoru. Počítá se i s novými přechody pro chodce u křižovatek se Šumavskou a Ptašínského.

V úseku mezi Pionýrskou a Pešinovou se přesunou parkovací stání z chodníků do zálivů a vzniknou nová místa pro invalidy. Počítá se také s doplněním stromové aleje po obou stranách. V celém úseku bude i několik podzemních kontejnerových hnízd.

Všechny uvedené změny jsou zatím jen orientační představou vedení města. Přesný popis řešení bude k dispozici v dalších stupních dokumentace. Štefánikovou ulicí denně projede až 16 000 vozidel.

Tagy brno Štefánikova ulice
29 komentářů