Brno bude přes zimu bez linky do Bergama, Ryanair přeruší i linku Praha – Krakov

Boeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: RyanairBoeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: Ryanair

Spojení Brna s Bergamem je podle zástupce letiště v Tuřanech úspěšné, mělo by se vrátit zase na jaře.

S přechodem na zimní letový řád přijdou některá letiště dočasně o vybrané linky. Z Brna se například nebude během zimních měsíců létat do italského Bergama. Nízkonákladový dopravce Ryanair by se však na linku měl vrátit zase na jaře, Českou televizi o tom informoval vedoucí úseku provozu Radek Lang. Spojení je podle něj úspěšné. Letenky do Lombardie jsou nicméně v prodeji zatím jen do konce října.

Pražské letiště zase na zimu přijde o linku do Krakova. Vyplývá to z rezervačního systému Ryanairu, který na trase létá čtyřikrát týdně. Poslední let je zatím plánován na 6. listopadu. Nízkonákladové spojení využívali i studenti, kteří tak nyní budou muset zvolit vlak či dražší let s přestupem.

Polská letiště budou celkově na lety Ryanairu během zimních měsíců chudší. Podle webu fly4free.pl aerolinka smazala ze systému nejméně 11 linek. Na seznamu škrtů figurují například vnitrostátní spojení Modlin – Štětín, Lublin – Gdaňsk, nebo mezinárodní linky Vratislav – Turín a Newcastle, Krakov – Marseille, Dortmund, Norimberk a Turín či Gdaňsk – Vaxjo, Bristol a Aarhus.

Minimálně do jara přijde očividně Letiště Václava Havla i o spojení Ryanairu se švédským Göteborgem. Vyplývá to rovněž z rezervačního systému dopravce. Poslední let linky, která je nyní v provozu třikrát týdně, je zatím plánován na 26. října. Letenky na pozdější termíny se dosud neprodávají.

Tagy Bergamo BRQ FR KRK Letiště Brno Letiště Krakov Praha - Krakov Ryanair
10 komentářů