Z Brna do Bergama častěji, Ryanair přidá třetí rotaci

Letiště Brno. Zdroj: BRNO AirportLetiště Brno. Zdroj: BRNO Airport

Ke čtvrtečním a nedělním letům přibude během jara a podzimu třetí, středeční rotace.

Pravidelná linka Brno – Bergamo by se měla po zimní přestávce na jaře vrátit s častější frekvencí. Vyplývá to z rezervačního systému letecké společnosti Ryanair, která spojení od loňského roku po covidové pauze opět provozuje.

Nově jsou v plánu namísto loňských dvou hned tři lety týdně: vždy ve středu, čtvrtek a neděli. První let proběhne 31. března. Zajímavostí je, že během června, července, srpna a září zůstanou na lince pouze dvě týdenní rotace, a to ta čtvrteční a nedělní. Jestli čeká letový řád ještě další úprava, není v tuto chvíli jasné.

Ve středy jsou přílety z Bergama do Brna plánovány na 21:35, ve čtvrtky na 13:15 a v neděle na 18:50. V opačném směru se pak letadla vydají z Brna do Bergama ve středy ve 22:00, ve čtvrtky ve 13:40 a v neděle v 19:15. Každý let zabere podle letového řádu asi 1 hodinu a 25 minut.

Ryanair v minulosti do Bergama z Brna několikrát létal a opakovaně spojení rušil. Zkoušel rovněž lety do Berlína či španělské Girony. Celoročně a také dlouhodobě létá z Tuřan jen na londýnské letiště Stansted.

V loňském roce odbavilo brněnské letiště okolo 686 867 cestujících, jedná se o jeho historický rekord. K nejoblíbenějším destinacím patřil Londýn, Antalya, Burgas či egyptská letoviska Marsa Alam a Hurghada. Podrobnosti přiblíží posluchačům dalšího dílu podcastu Cesty Zdopravy.cz ředitel brněnského letiště Milan Kratina. Ptát se ho můžete i vy, a to v diskuzi u pozvánky.

Ptejte se na budoucnost letiště Brno-Tuřany jeho šéfa Milana Kratiny

Tagy Bergamo BRQ Letiště Brno Ryanair
28 komentářů