Bamboo Airways ruší dálkové lety, zaměří se na restrukturalizaci

Dreamliner společnosti Bamboo Airways v Praze. Pramen: Letiště PrahaDreamliner společnosti Bamboo Airways v Praze. Pramen: Letiště Praha

Dopravce měl létat i do Prahy.

Letecká společnost Bamboo Airways ruší všechny dálkové lety. Z nabídky mizí spojení Vietnamu s Austrálií a Evropou.  Vyplývá to z jejího rezervačního systému. Vietnamský dopravce se chce nyní podle zveřejněného prohlášení zaměřit na restrukturalizaci flotily s cílem zlepšení výsledků, konkurenceschopnosti a snížení nákladů poté, co vykázal za loňský rok ztrátu více než 700 milionů dolarů.

Aerolinky rovněž aktivně jednají o další budoucnosti provozovaných letounů Boeing 787 Dreamliner. Širokotrupé stroje dopravce pravděpodobně opustí. Jeho flotila by měla být dále stavěna primárně na úzkotrupých letadlech, nasazovaných na klíčových vnitrostátních trasách s vysokou poptávkou. Společnost by ráda létala i do jiných zemí jihovýchodní Asie.

Bamboo Airways zahájily provoz v roce 2019. Na trh vstoupily s velkými plány, konkurovat chtěly národnímu dopravci Vietnam Airlines. V jednu chvíli pak dokonce vážně zvažovaly nákup Boeingů 777X či pronájem Airbusů A380. Na vysoce konkurenčním vietnamském trhu se však s úspěchem nesetkaly, zásadní vliv na to měla celosvětová pandemie.

Na konci března roku 2020 měly začít Bamboo Airways létat také do Prahy. Letiště Václava Havla chtěly spojit s Hanojí Boeingy 787 dvakrát týdně. Právě kvůli nástupu pandemie však z plánu sešlo. Dopravce se nicméně na Ruzyni již ukázal, a to v rámci repatriačních letů.

Tagy Bamboo Airways Vietnam
11 komentářů