AŽD Praha získala první kontrakt na zabezpečení železnice v Maďarsku

Železniční stanice Szeged v roce 2013. Foto: Phil Richards / Flickr.comŽelezniční stanice Szeged v roce 2013. Foto: Phil Richards / Flickr.com

S firmou R-KORD bude spolupracovat na vývoji, výrobě a instalaci železničního zabezpečovacího zařízení v Maďarsku.

Společnost AŽD Praha má první kontrakt v Maďarsku. Ve sdružení se společností R-KORD (součást maďarského holdingu V-Híd) vybaví trať ze Szegedu na jihu země na hranice se Srbskem zabezpečovačem ETCS. Česká firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

V rámci modernizace zabezpečovacího zařízení bude společnost AŽD v Maďarsku instalovat plně elektronické staniční zabezpečovací zařízení ESA 44, které bude řídit provoz ve dvou železničních stanicích (Szeged-Rendező a Röszke). Součástí dodávky je také integrované traťové zabezpečovací zařízení, dodávka LED návěstních svítilen, železničních přejezdů a také dodávka a instalace stacionární části systému ETCS L1 v celkové hodnotě 5,7 milionu eur.

„Jsme rádi, že naše společnost může přispět k modernizaci maďarského zabezpečovacího zařízení. Tento první významný projekt v Maďarsku je pro nás završením ohromného úsilí a velkou výzvou prokázat kvalitu českých systémů a profesionalitu AŽD,“ řekl po podpisu smlouvy generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.

Obě společnosti budou spolupracovat na vývoji, výrobě a instalaci železničního zabezpečovacího zařízení v Maďarsku. Spolupráce bude zahrnovat aplikaci českého know-how a nástrojů při výrobě finálního zařízení v Maďarsku a také vývoj softwaru speciálně přizpůsobeného maďarským potřebám.

Tagy AŽD Praha Maďarsko
15 komentářů