Andula a autobus jako Airbus. Na budějovickém letišti budou hasiči cvičit záchranu cestujících při nehodě

Záchranářský vrtulník firmy DSA na letišti České Budějovice. Pramen: Jihočeský krajZáchranářský vrtulník firmy DSA na letišti České Budějovice. Pramen: Jihočeský kraj

Českobudějovické letiště čeká letos velká sláva v podobě zahájení prvních charterových letů na dovolenou.

Jihočeské letiště České Budějovice zažije ve středu velké cvičení, během kterého budou záchranáři simulovat postupy při velké letecké nehodě.

„Námětem cvičení je letecká nehoda vzniklá v důsledku nouzového přistání letadla s následným požárem a nárazem do dalšího letadla. Námět cvičení předpokládá velký počet zraněných osob,“ uvedla vedoucí marketingu letiště Martina Vodičková.

Letiště pro cvičení využije starý vyřazený dvouplošník Antonov An2, který je v tuzemsku známý jako Andula. Větší Airbus bude nahrazen speciálním autobusem, který poslouží hasičům jako trenažér.

Podle Vodičkové je nutné cvičení postupů při mimořádné události pořádat v intervalech nepřesahujících dva roky.

Simulace odbavení na budějovickém letišti. Pramen: Letiště České BudějoviceSimulace odbavení na budějovickém letišti. Pramen: Letiště České BudějoviceSimulace odbavení na budějovickém letišti. Pramen: Letiště České BudějoviceSimulace odbavení na budějovickém letišti. Pramen: Letiště České BudějoviceJihočeské letiště České Budějovice. Autor:  IDVIDEO - Iveta DráždilováJihočeské letiště České Budějovice. Pramen: Letiště ČBNový terminál Jihočeského letiště České Budějovice. Pramen: Jihočeské letiště České BudějoviceLetiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLetiště České Budějovice, nový terminál.
Autor: Letiště České BudějoviceŘídící věž Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Českobudějovické letiště čeká letos velká sláva v podobě zahájení prvních charterových letů na dovolenou. U Smartwings je objednal Čedok, od srpna zamíří na Rhodos, Krétu a do Antalye. Letiště si proto už v polovině března otestovalo zátěž v podobě odbavení 150 cestujících letu na Rhodos. Šlo o simulaci odbavovacího procesu, při které pomohli studenti budějovické Střední odborné školy cestovního ruchu a jejich učitelé.

Tagy Jihočeské letiště České Budějovice
1 komentář