Arriva veze do Česka další jednotky 628, strojvedoucí začala hledat i v Bulharsku

Motorák dopravce Arriva 628.277 míří z Bavorska do Čech.. Autor: Jan ParoubekMotorák dopravce Arriva 628.277 míří z Bavorska do Čech.. Autor: Jan Paroubek

Společnost Arriva vlaky začne v příštích dnech s modernizací jednotek řady 628, které tento týden přiveze z Německa. Od prosincové

Společnost Arriva vlaky začne v příštích dnech s modernizací jednotek řady 628, které tento týden přiveze z Německa. Od prosincové změny jízdního řádu je nasadí na rychlíkové tratě v Praze a okolí a také do Libereckého kraje. Pokračuje dál s nábory nových zaměstnanců, nově i v Bulharsku.

První soupravy míří do šumperské společnosti Pars nova, kde je čeká modernizace interiéru. Z Německa od mateřských Deutsche Bahn má Arriva přivézt celkem 27 jednotek. Část jich bude vybavena toaletou pro invalidy, část bude s běžným WC. Část bude se dvěma toaletami.

Arriva získala ze všech alternativních dopravců na české železnici v poptávkových řízeních ministerstev a krajů největší část zakázek. Od prosince má převzít provoz na čtyřech rychlíkových linkách z Prahy a mezi Kolínem a Novým Borem, současně bude jezdit také pro Liberecký, Ústecký a Zlínský kraj.

V rámci kampaně Vyrážíme! Jsme Arriva, sháníme celkem 350 zaměstnanců. Z toho je zhruba 260 strojvůdců a stevardů. Od začátku roku jsme již zaměstnali 20 lidí a v tuto chvíli máme dalších 60 zájemců o práci strojvůdce a stevarda, a to jsme s kampaní teprve začali,“ řekl mluvčí Arrivy Martin Farář.

Generální ředitel Arrivy Daniel Adamka už dříve v rozhovoru pro Zdopravy.cz  uvedl, že chce hledat strojvedoucí i na Slovensku. Záběr firmy při hledání nových zaměstnanců se ale výrazně rozšířil. Redaktor České televize Jan Beránek na svém facebookovém profilu upozornil, že firma nabízí práci i bulharským strojvedoucím. Farář potvrdil, že skutečně hledají strojvedoucí i v Bulharsku i v jiných evropských zemích.

https://www.facebook.com/jan.beranek.ct/photos/a.1886290874960501/2313797522209832

Arriva chce nalákat strojvedoucí nejen na mzdy, ale i pestřejší práci. „Není to jen o mzdách. Je to například o systému směn a dalších podmínkách. Chceme jim práci zpestřit, třeba kombinovat osobní dopravu se směnou na nákladních vlacích, které v Česku provozujeme. Může to být pro ně zajímavější než jezdit neustále po jedné trati,“ řekl Adamka. Firma spustila nábor zaměstnanců na začátku března.

Tagy 628 Arriva Arriva vlaky Top
292 komentářů