Arriva půjčila RegioJetu motorové jednotky pro linky v Ústeckém kraji

Motorová jednotka 845 v barvách Arrivy i s polepem pro RegioJet a Dopravu Ústeckého kraje. Foto: Michal ChrástMotorová jednotka 845 v barvách Arrivy i s polepem pro RegioJet a Dopravu Ústeckého kraje. Foto: Michal Chrást

Část jednotek z Ústeckého kraje zmizela kvůli opravám na Slovensko.

Cestující na linkách RegioJetu v Ústeckém kraji čeká svezení motorovými jednotkami ve firemních barvách Arrivy.

Důvodem jsou opravy jednotek řady 628 (u Arrivy označené jako 845), které RegioJet nasazuje na Slovensku na lince Bratislava – Komárno. „S Arrivou jsme se dohodli na pronájmu souprav. Jednotky od Arrivy nasadíme v Ústeckém kraji a soupravy z Ústeckého kraje se předisponují na Slovensko,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Zdánlivě složitá logistická operace má vysvětlení v tom, že jednotky v barvách RegioJetu v Ústeckém kraji už na Slovensku jezdily. „Do nasazení poschoďových souprav zde jezdily a mají pro provoz na Slovensku veškerou potřebnou dokumentaci,“ vysvětlil Ondrůj.

Pro cestující půjde o změnu k lepšímu: na rozdíl od motorových jednotek RegioJetu prošly jednotky Arrivy výměnou interiéru a celkovou modernizací. Jednotky jsou kromě loga Arrivy označeny i logem RegioJetu a Dopravy Ústeckého kraje.

RegioJet provozuje v Ústeckém kraji motorové jednotky na elektrifikovaných tratích dočasně, podle smlouvy s krajem by je od prosince 2021 měly nahradit nové elektrické jednotky Pesa Elf.eu.

Tagy 628 845 Arriva vlaky Doprava Ústeckého kraje RegioJet Ústecký kraj
130 komentářů