Rychlíky do Šluknovského výběžku zůstanou, část zaplatí kraje

ARRIVA vlaky, jednotka 845, zdroj: ArrivaARRIVA vlaky, jednotka 845, zdroj: Arriva

Ústecký a Liberecký kraj zaplatí ze svého rozpočtu provoz rychlíků z Kolína až do Rumburku. Podle plánů ministerstva dopravy mají

Ústecký a Liberecký kraj zaplatí ze svého rozpočtu provoz rychlíků z Kolína až do Rumburku. Podle plánů ministerstva dopravy mají se změnou jízdního řádu nově přímé rychlíky z Kolína končit v Novém Boru.

Nakonec ale budou i nadále pokračovat až do Šluknovského výběžku, skončí v Rumburku. Dosud jeden jezdí až do Šluknova. Kraje to oznámily v tiskové zprávě.

Na provozu do Šluknovském výběžku se minulý týden shodli krajští náměstci pro dopravu Jaroslav Komínek a Jan Sviták. Kraje budou hradit úsek z Nového Boru do Rumburku. Rychlíky bude provozovat společnost Arriva vlaky, která vyhrála provoz rychlíků R22 Kolín – Nový Bor.

Před Vánoci jsem slíbil starostům Šluknovska, že v rámci Dopravy Ústeckého kraje uděláme maximum pro to, aby nedošlo k omezení rychlíkového spojení. Jsem rád, že se podařilo tento slib naplnit. Pokud sečteme osobní vlaky a rychlíky na trati Rumburk – Česká Lípa, dojde od příštího roku k posílení, bude jich jezdit víc než nyní,“ řekl po jednání náměstek Komínek.

Po dohodě s Libereckým krajem a dopravcem objedná Ústecký kraj pět párů rychlíků denně, šestý pár navíc v pátek, sobotu a neděli.

Tagy Arriva vlaky Liberecký kraj linka R22 Kolín - Rumburk / Šluknov Ústecký kraj
35 komentářů