RegioJet mění interiér vlaků v Ústeckém kraji, část musel dočasně nahradit autobusy

Interiér jednotek 628 RegioJetu po revitalizaci. Foto: RegioJetInteriér jednotek 628 RegioJetu po revitalizaci. Foto: RegioJet

Od prosince má dopravce na tratě v Ústeckém kraji nasadit zcela nové elektrické jednotky.

Společnost RegioJet ÚK zařadila do provozu první dvě jednotky řady 628 po modernizaci interiéru. Výměna sedaček a dalších interiérových součástí nabrala kvůli pandemii koronaviru mírné zpoždění.

Současně s modernizací probíhá i další údržba. „Celý proces je bohužel komplikovaný s ohledem na pandemii Covid a prodloužené termíny dodávek náhradních dílů. Nicméně dvě soupravy již modernizací prošly, u dalších probíhá,“ řekl Ondrůj.

Kvůli úpravám je provoz dočasně zajišťován v rozsahu 6 nasazených jednotek, což zároveň je turnusová potřeba. Minulý týden ale musel dopravce nasadit na některé spoje náhradní autobusy. „Došlo k poruše jedné z nasazených souprav a do nasazení náhradní soupravy byl provoz některých spojů zajišťován žlutým autobusem RegioJet. Od soboty pak již provoz opět probíhá bez náhradní autobusové dopravy,“ dodal Ondrůj.

RegioJet jezdí v Ústeckém kraji od prosince 2019. Letos se změnou jízdního řádu by měl nasadit nové elektrické jednotky Pesa Elf.Eu. RegioJet zajišťuje provoz na krajských linkách U5, U7 a U13 a u doplňkových výkonech v rámci aglomerace Ústí nad Labem.

Interiér jednotek 628 RegioJetu po revitalizaci. Foto: RegioJetInteriér jednotek 628 RegioJetu po revitalizaci. Foto: RegioJetInteriér jednotek 628 RegioJetu po revitalizaci. Foto: RegioJetInteriér jednotek 628 RegioJetu po revitalizaci. Foto: RegioJet
Tagy 628 Doprava Ústeckého kraje RegioJet RegioJet ÚK Top Ústecký kraj
134 komentářů