70 nových vlaků pro rakouské dráhy. ÖBB závazně objednaly jednotky Siemens Mireo

Jednotky Siemens Mireo pro ÖBB. Foto: ÖBBJednotky Siemens Mireo pro ÖBB. Foto: ÖBB

Nové jednotky si ÖBB objednávají ve třech verzích.

Rakouské spolkové dráhy udělaly další krok k velké modernizaci vlaků hlavně pro regionální i dálkovou dopravu. U společnosti Siemens Mobility závazně objednaly prvních 70 jednotek Siemens Mireo z loni uzavřené rámcové smlouvy na až 540 vlaků.

První objednávka počítá se třemi verzemi jednotek Mireo: 11 třívozových jednotek o délce 73 metrů a 28 čtyřvozových o délce 106 metrů pro regionální dopravu a 31 třívozových pro dálkovou dopravu. Všechny jednotky budou vybaveny ETCS. Hodnota objednávky je přes 800 milionů eur.

Obří zakázky pro Siemens. Rakouským drahám dodá až 540 nových jednotek

„Pokračujeme v modernizaci našeho vozového parku. Nové vlaky s rychlostí až 160 km/h nabídnou zvýšený komfort cestujícím, bezbariérový přístup, možnost přepravy jízdních kol či připojení k internetu. Zvláštní důraz je u jednotek kladen na nižší spotřebu energie,“ řekl generální ředitel ÖBB Andreas Matthä.

Rakouské dráhy pokračují ve velké modernizaci vozidel, nedávno představily jednotky Siemens Desiro ML pro Tyrolsko. Největší podíl na nových zakázkách má dlouhodobě Siemens, který dodal nejen soupravy railJet, ale také jednotky CityJet. Nedávno začal v Rakousku bodovat i Stadler: dodá bateriové jednotky a dvoupodlažní jednotky pro dálkovou dopravu.

Railjet poprvé dvoupodlažní. Rakušané objednali u Stadleru dalších 35 jednotek

 

Tagy ÖBB Siemens Mireo Siemens Mobility
25 komentářů