Rakušané náhle zavřeli trať z jižních Čech na Linec, lůžkový vůz musí přes Lipsko

CityShuttle ÖBB, osobní vlak České Budějovice - Linec. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářCityShuttle ÖBB, osobní vlak České Budějovice - Linec. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Cestující z Jižních expresů vozí autobusy v úseku Pregarten – Linec.

Na železniční trati z jižních Čech na Linec došlo k mimořádné události, která dnes vedla k zastavení provozu. Vlaky neprojedou mezi stanicemi Gaisbach-Wartberg a Lungitz/Gusen. Uvádějí to Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) i České dráhy na svých stránkách k mimořádnostem.

Podle ÖBB jsou důvodem stavební práce, podle informací deníku Zdopravy.cz je za uzavírkou provizorní most, který ohrozil provoz na trati. Některé zdroje hovoří i o pádu mostu nebo jeho částí. Výluka má trvat do 12. května.

Vlaky tak byly nahrazeny autobusy, což se týká i Jižních expresů (Praha – České Budějovice – Linec) a regionálních vlaků Linec – České Budějovice. Cestující z Jižních expresů vozí autobusy v úseku Pregarten – Linec, všechny regionální vlaky jsou nahrazeny autobusy v úseku Pregarten – Lungitz/Gusen.

„Vezměte na vědomí, že kapacita může být omezená, takže pokud je to možné, využijte alternativní možnosti cestování,“ stojí na stránkách rakouských drah. Zpoždění odhadují na 30 minut.

Omezení ovlivňuje i provoz přímého spacího vozu ČD Praha – Linec – Curych. Během výluky tak bude jezdit severní trasou přes Lipsko na vlacích EC Canopus. České dráhy upozorňují na dřívější odjezd z Curychu a pozdější odjezd z Prahy.

Tagy Jižní expres ÖBB trať České Budějovice - Linec
37 komentářů