Z Velké Chuchle na Barrandov za 15 minut. Praha bude mít novou midibusovou linku

Midibus SOR ICN 9,5. Foto: DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: DPP

Cestující se budou moci vyhnout cestě po často ucpané Strakonické.

V sobotu 16. prosince vyjede na jihu Prahy nová autobusová linka. Zajistí přímé spojení oblasti Barrandova a Slivence s Velkou Chuchlí. Využije ukončení uzavírky ulice mezi Slivencem a Velkou Chuchlí, cestující se tak vyhnout cestě po často ucpané Strakonické.

Nová linka číslo 104 vyjede v trase Klukovice – Poliklinika Barrandov – Stará Holyně – Škola Slivenec – Velká Chuchle – Na Hvězdárně. V provozu bude celodenně a celotýdenně v intervalu 60 minut, ve špičkách pracovních dnů zkráceném na 30 minut.

Cestovní doba mezi Velkou Chuchlí a Barrandovem bude podle ROPIDu přibližně 15 minut, v zastávce Poliklinika Barrandov bude možné přestoupit na tramvaje do centra.

Nová linka nahradí v trase Filmové ateliéry Barrandov – Škola Slivenec současnou linku 230, která bude zrušena. Pro zachování spojení mezi barrandovským sídlištěm a oblastí filmových ateliérů bude stávající linka 130 prodloužena o úsek Chaplinovo náměstí – Filmové ateliéry Barrandov.

Do Prahy dorazil první midibus SOR ICN 9,5. Tři a půl roku po uzavření rámcové smlouvy

Pražský dopravní podnik na novou linku nasadí devítimetrové midibusy. Praha v současnosti postupně přebírá zakázku na 20 midibusů SOR ICN 9,5 za bezmála 105 milionů korun.

Každý z nich vyjde na 5,148 milionu korun, dopravní podnik je objednal v červnu v rámci rámcové smlouvy s výrobcem uzavřené už v roce 2020. Postupně nahrazují dosluhující midibusy SOR BN 8,5.

Nová linka 104. Zdroj: ROPID
Tagy Barrandov dpp midibusy ropid Slivenec Velká Chuchle
62 komentářů