Do Prahy dorazil první midibus SOR ICN 9,5. Tři a půl roku po uzavření rámcové smlouvy

Midibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPP

SOR původně vyhrál soutěž s jiným typem vozidla, které už nevyrábí.

Do provozu městské hromadné dopravy v Praze míří zcela nový typ vozidla. Společnost SOR Libchavy dnes dodala do garáže Řepy první autobus z SOR ICN 9,5. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je prvním dopravcem v zemi, který s tímto typem bude jezdit.

O příjezdu nového vozidla informoval DPP na sociálních sítích. „Nyní bude na voze zahájena akceptační procedura, následně rovněž vzorový polep vozidla, aktivace OIS, přihlášení do registru vozidel a autorizace dle Standardů kvality PID,“ uvedl DPP.

Nové midibusy vybavené naftovým motorem s nejpřísnější emisní normou Euro 6, step E nahradí již dosluhující midibusy SOR BN 8,5.

SOR Libchavy vyhrál zakázku na dodávku midibusů v roce 2020, šlo ale o rámcovou smlouvu. Teprve letos v červnu uzavřel objednávku na všech 20 midibusů SOR ICN 9,5 za bezmála 105 milionů korun, jeden tak vyjde na 5,148 milionu korun.

DPP objednal 79 nových autobusů Iveco a SOR, poprvé i hybridy

 

SOR původně porazil v soutěži v roce 2020 Solaris se starším vozem BN 9,5, jeho výroba ale loni skončila a výrobce tak dodá za stejnou cenu novější generaci. Detailněji je autobus popsán na stránkách výrobce.

Midibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPPMidibus SOR ICN 9,5. Foto: Ondřej Kubát / DPP
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp SOR ICN SOR Libchavy
64 komentářů