Z Ostravy se bude létat do Varšavy i během letního letového řádu, LOT spustil prodej letenek

Letadla LOT Polish Airlines Foto: LOT.com - Kamil WrzosekLetadla LOT Polish Airlines Foto: LOT.com - Kamil Wrzosek

Nové časy odletů umožní lepší přestupy ve Varšavě.

Polská letecká společnost LOT spustila prodej letenek na letní letový řád pravidelného spojení Ostravy s Varšavou. Linka bude i nadále létat pětkrát týdně. Kvůli vyřazení turbovrtulových letadel typu Bombardier Q400, které skončí u polského národního dopravce již na konci tohoto roku, budou do Ostravy létat pouze proudové letouny typu Embraer.

Doposud prodával LOT letenky z Ostravy jen na probíhající zimní letový řád. Jak jsme již dříve psali, na jeho poslední dva měsíce se zástupcům Moravskoslezského kraje a ostravského letiště podařilo vyjednat lepší časy odletů, které by měly nově lépe vyhovovat cestujícím pokračujícím z Varšavy do dalších destinací.

Pro únor a březen jsou tak novinkou ranní odlety a večerní přílety ve třech dnech. Doposud to bylo pouze v jednom případě. S ranními odlety a večerními přílety bude linka pokračovat i během letního letového řádu, tedy minimálně od konce března do konce října.

Od února tak odletí letoun z Varšavy do Ostravy vždy v neděli ve 23:15, v úterý ve 12:50 a ve 23:15. Ve čtvrtek pak ve 12:50 a ve 23:15. Z Letiště Leoše Janáčka vzlétne dopravce každé pondělí, středu a v pátek v 05:25, v úterý a ve čtvrtek potom ve 14:30. Letenky jsou již v prodeji na internetových stránkách dopravce.

Tagy Letiště Ostrava LOT LOT Ostrava LOT Polish Airlines Ostrava - Varšava
4 komentáře