Vyprodáno. Jízdenky na Tornádo Expres rychle zmizely, zbývají místa pro pár úseků

Jednotka 460. Foto: České dráhyJednotka 460. Foto: České dráhy

České dráhy čeká o víkendu rozlučka s řadou elektrických jednotek 460 v pravidelném provozu.

České dráhy zaznamenaly nebývale velký zájem o jízdenky na speciální jízdu elektrické jednotky řady 460 přes celou republiku ze Střelné do Chomutova. Již od nedělního večera jsou jízdenky na celou trasu vyprodané, v prodejích zbývají poslední desítky míst jen pro některé úseky. K vyprodání došlo i přes to, že jízdenky jsou v prodeji pouze na pokladnách a nikoliv on-line.

O velkém zájmu informovaly České dráhy na facebookovém profilu ČD Nostalgie. Možné jsou jen jízdy v některých relacích, nejvíce míst bylo včera ještě mezi Střelnou a Olomoucí. Pro celou trasu ale jízdenku již koupit nelze. „Ačkoliv bychom vašemu zájmu rádi vyhověli, kapacitu vlaku již bohužel není možné dále navýšit,“ uvedl dopravce. Kapacita jednotky je zhruba 200 míst. Prodej zahájil dopravce v pátek.

Zbývající jízdenky pro Tornádo express v pondělí 15.4. v 19 hodin. Foto: ČD

Ke speciální jízdě přes celou republiku dojde tuto neděli. V sobotu proběhnou jízdy zvláštních vlaků v okolí Olomouce s jednotkou EM488.0079/80.  Pojedou z Olomouce do Červenky, Prostějova a Přerova a zpět. Jízdné bude na všech spojích stát 70 korun, děti zaplatí 40 Kč. Kapacita vlaků je omezena, prodej jízdenek bude pouze ve vlaku. Jiné slevy, jízdenky IDS ani jízdní výhody ve zvláštních vlacích neplatí.

Dopravce speciální spoj přes celou republiku nazval Tornádo expres. Bude veden jednotkou EM 488.0079/80 v retro nátěru. Nejprve pojede z Olomouce do Střelné (5:40–7:34). Na zpáteční jízdu se vydá v 7:43 a dál bude pokračovat přes Olomouc, Pardubice, Kolín, Ústí nad Labem západ a Most do Chomutova. Ceny jízdenek jsou odstupňovány podle vzdálenosti, nejlevnější vyjde na 230 Kč, za celou trasu pak 920 Kč.

Detaily o celé akci jsou na stránkách ČD Nostalgie.

Elektrické jednotky řady 460 se vyráběly v letech 1974–1978 ve Vagónce Studénka. V provozu je nahrazují zejména RegioPantery.

Jaké další dopravní akce se chystají? Sledujte náš Kalendář akcí.

Tagy 460 ČD Nostalgie České dráhy jednotka 460
108 komentářů