Vlaky na úzkokolejce by mohly jezdit od června, zájem má i zahraniční dopravce

JHMD, lokomotiva T47.0 v čele vlaku do Jindřichova Hradce u Kaprouna. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářJHMD, lokomotiva T47.0 v čele vlaku do Jindřichova Hradce u Kaprouna. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

O budoucnosti úzkokolejek bude ve středu rozhodovat věřitelský výbor.

(Aktualizováno v 16:15) Vlaky na úzkokolejce v jižních Čechách a na Vysočině by mohly opět jezdit od 1. června. ČTK to dnes řekl insolvenční správce zadlužené firmy Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) David Jánošík. Firma dnes skrze svou dceru Správa úzkokolejných drah podala k Drážnímu úřadu žádost o osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy, sdělila deníku Zdopravy.cz mluvčí Drážního úřadu Pavlína Straková.  Zájem jezdit na úzkokolejce má vedle firem Gepard Express a WTT i jeden zahraniční dopravce, řekl správce.

Věřitelé JHMD ve středu při schůzi na Krajském soudu v Českých Budějovicích rozhodnou, zda firma skončí v konkurzu, nebo se zreorganizuje. Firma JHMD je od podzimu 2022 v úpadku, provoz vlaků na úzkokolejce předloni v říjnu zastavila. Dluží 350 milionů korun, vyplývá z přehledu pohledávek. Jihočeský kraj a Vysočina zajišťují v trase drah náhradní autobusovou dopravu.

Myslím si, že reálné datum, kdy by mohly vlaky vyjet, je 1. června. Bude záležet na dopravci. Možnosti jsou od víkendového turistického provozu jednoho páru vlaků v sobotu a jednoho v neděli až po standardní dopravní obslužnost, dva páry vlaků na každé větvi,“ řekl dnes ČTK Jánošík.

Zájem ze zahraničí

O provoz na tratích projevily zájem společnosti Gepard Express a WTT. O údržbu tratí, ne však o dopravu samotnou projevila zájem také firma Swietelsky Rail CZ. „Jsem i v kontaktu s dalším zahraničním subjektem, který o to (dopravu) projevuje zájem, ale zatím se nechce nikde zveřejnit,“ řekl dnes správce.

Drážní úřad má na rozhodnutí o osvědčení lhůtu až pět měsíců. Část nákladů na vydání osvědčení by měl uhradit Nadační fond města Jindřichův Hradec, uvedl již dříve správce.

O osudu firmy JHMD rozhodnou ve středu její věřitelé na schůzi v Českých Budějovicích. Buď zvolí konkurz, nebo reorganizaci. Vrchní soud v Praze loni dvakrát zrušil konkurz, který krajský soud v Budějovicích na firmu prohlásil. Krajský soud opakovaně uváděl, že firma reorganizačním návrhem sleduje nepoctivý záměr. Vrchní soud uvedl, že rozhodnutí krajského soudu o konkurzu bylo předčasné.

Věřitel Jan Kysela zveřejnil v pondělí v insolvenčním rejstříku reorganizační návrh. Uvedl, že cílem je obnovit provoz úzkokolejky a předat aktiva k tomu nezbytná do rukou „veřejnoprávního subjektu, čímž bude zaručená dlouhodobá udržitelnost“. Kysela napsal, že vybraný strategický investor by koupil od JHMD část aktiv, nemovitosti a stoprocentní podíl v dceřiné firmě JHMD, společnosti Správa úzkokolejných drah.

Firma JHMD již dříve uvedla, že nemá na splácení dluhů. Argumentovala tím, že jí Kraj Vysočina neplatí poplatek za použití dopravní cesty. Kraj to odmítá, uvádí, že postupuje podle platné smlouvy. Firma JHMD by se dala prodat až za 121 milionů Kč. Vyplývá to ze znaleckého posudku zveřejněného v rejstříku. Prodej kolejí úzkokolejné dráhy v jižních Čechách a na Vysočině by mohl přinést až 370 milionů Kč. V reakci na posudek to uvedl předseda správní rady firmy JHMD Boris Čajánek.

JHMD vlastní úzkokolejky z Jindřichova Hradce do Obrataně a do Nové Bystřice. Provoz na novobystřické trati začal 1. listopadu 1897. Vlaky v minulých letech přepravily ročně zhruba 400.000 cestujících. Dvě třetiny tratí jsou na území jižních Čech. V halách a na nádražích stojí asi 40 vagonů a lokomotiv, uvedl v únoru soud.

Tagy insolvence JHMD JHMD Jindřichohradecké místní dráhy
62 komentářů