Vláda schválila čtvrtmiliardovou investiční pobídku pro Škodu Vagonka

První hotový svařenec vozu pro varšavské metro. Pramen: Škoda VagonkaPrvní hotový svařenec vozu pro varšavské metro. Pramen: Škoda Vagonka

Miliardová investice Škody v Ostravě má vést ke vzniku 315 nových pracovních míst

Vláda dnes rozhodla o jedné ze dvou žádostí skupiny Škoda Transportation o investiční pobídku. Schválení se dnes dočkala ostravská Škoda Vagonka, které se týká pobídka ve výši 259 milionů korun ve formě slevy na dani z příjmů právnických osob. Schválení vláda oznámila na svých stránkách.

Uvedená suma představuje 25 procent způsobilých nákladů na probíhající velkou modernizaci výrobního zázemí. Škoda v Ostravě investuje přes miliardu korun, což má vést ke vzniku 315 nových pracovních míst.

Vznikne například nová lakovna za 300 milionů korun, v plánu je obráběcí centrum za 100 milionů korun nebo nové výrobní linky za 200 milionů korun. Součástí investice je i pořízení strojů za 70 milionů korun. V současnosti má Škoda Vagonka 30 tisíc čtverečních metrů, díky nákupu nových pozemků a pronájmu hal ve Vítkovicích se plocha zdvojnásobí. V Ostravě se vyrábějí například nové push-pull soupravy pro Moravskoslezský kraj nebo metro pro Varšavu.

O investiční pobídku má zažádáno i další dcera Škody Transportation, šumperská Pars nova. V jejím případě má pobídka činit 114,6 milionu korun. O jejím osudu dnes vláda podle programu nerozhodovala.

Tagy investiční pobídky Škoda Vagonka vláda
54 komentářů