V Praze jezdilo méně tramvají, kvůli havárii vodovodu nemohly vyjet z vozovny

Tramvajová zastávka Solidarita. Foto: Google Street ViewTramvajová zastávka Solidarita. Foto: Google Street View

Provoz na Černokostelecké je zastaven do odvolání, je zavedena náhradní autobusová doprava.

(aktualizováno 14:10) Tramvajový provoz po celé Praze dnes komplikovala havárie vodovodu na Černokostelecké ulici v Praze-Strašnicích. Poškození vodovodu zastavilo nejen provoz tramvajových linek 7 a 16, ale také výrazně omezilo vypravení tramvají z Ústředních dílen. Po 12. hodině došlo k obnovení provozu.

K havárii došlo u tramvajové zastávky Solidarita, podle vyjádření DPP se vytvořila kaverna pod tramvajovou tratí. V úseku Vinice – Solidarita – Depo Hostivař je zavedena náhradní autobusová doprava.

Tramvajová linka 7 jede odklonem po trase Vozovna Strašnice – Vinice – Želivského – Biskupcova – Vozovna Žižkov. Linka 16 jezdí v úseku Krematorium Strašnice – Vozovna Strašnice – Strašnická – Na Hroudě – Staré Strašnice, respektive Radošovická a také v úseku Ústřední dílny DP – Depo Hostivař.

Omezení nastalo krátce po 4. hodině ranní, termín obnovení provozu DPP zatím neuvedl. „Pod tratí a silnicí opravujeme kanalizační stoku. Zřejmě v důsledku dešťů zde vznikla kaverna. V nejbližších hodinách bude vše vyřešeno,“ řekl ČTK mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. Dodávky pitné vody se situace nijak nedotkla.

Kvůli havárii se nemohlo dostat do provozu dostatečný počet tramvají. „Z tohoto důvodu je také velmi omezena možnost vypravení tramvají z vozovny Ústřední dílny DPP. Na linkách 7, 13, 16, 19 a 27 dochází k prodloužení intervalů mezi jednotlivými spoji,“ uvedla Pražská integrovaná doprava na svých stránkách. Po osmé hodině ranní se podařilo dostat do provozu všechny plánované vozy.

Tagy Černokostelecká Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp havárie vodovodu
26 komentářů