V Pardubicích začne oprava křižovatky Dašická, omezí provoz na dva měsíce

Křižovatka Dašická v Pardubicích. Foto: ŘSDKřižovatka Dašická v Pardubicích. Foto: ŘSD

Směr na Dašice a centrum bude uzavřen.

Řidiče v Pardubicích čeká od zítřka nové omezení na silnici I/36. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začíná opravu křižovatky Dašická. Kvůli rekonstrukci bude průjezdná jen silnice I/36, směr na Dašice a centrum bude uzavřen. Místem denně projede přes třináct tisíc aut.

„Vyměníme asfaltové vrstvy, konstrukce bude doplněna o výztužnou geomříž. Zároveň proběhne oprava vodících proužků, kamenných dvouřádků a chodníkových obrub, obnova vodorovného a svislého dopravního značení, dojde také ke změně geometrie ostrůvku,“ řekla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD.

Rekonstrukce křižovatky zasahuje do stavebních objektů města Pardubice a Pardubického kraje, stavba byla tedy vysoutěžena společně. Zhotovitelem je firma MI Roads, oprava vyjde na 10,3 milionu korun.

Oprava je rozdělena na několik etap, se kterými souvisí dopravní omezení. Po celou dobu bude průjezdná pouze silnice I/36. Směr na Dašice a na centrum bude uzavřen (mimo MHD a linek meziměstské dopravy) a doprava bude vedena po objízdných trasách. Doprava na silnici I/36 tedy od hlavního nádraží na Sezemice zůstává prvních 10 dní obousměrná, a poté do konce stavby bude kyvadlová, řízená přes den regulovčíky a v noci semafory.

Objízdná trasa směrem od centra povede ulicemi Štrossova, Sakařova, Bubeníkova, Husova, Hůrka. Objízdná trasa od Dašic je navržena ulicí Staročernská a dále přes obec Staročernsko do obce Sezemice.

Tagy I/36 MI Roads pardubice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
6 komentářů