V Olomouci začne stavba nové lávky přes Pražskou ulici, nahradí starý most

Starý most přes Pražskou ulici v Olomouci. Zdroj: OlomoucStarý most přes Pražskou ulici v Olomouci. Zdroj: Olomouc

V každém směru bude od pondělí uzavřen jeden jízdní pruh.

V pondělí 12. února začne výstavba nové lávky přes Pražskou ulici v Olomouci u Globusu. Sloužit má pěším i cyklistům, přičemž vyroste na místě starého mostu, odstraněného z důvodu jeho špatného technického stavu loni na podzim. Město o tom informovalo v tiskové zprávě.

Most spojující Neředín a Řepčín využívali zejména chodci a cyklisté pro překonání frekventované čtyřproudé silnice. Nová třípolová lávka z předjatého betonu by měla být hotová do 10. srpna letošního roku, vyjde na 21,6 milionu korun s DPH. Asi 20 milionů korun pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Zhotovitelem bude firma Strabag, zvítězila v tendru.

Řidiči se musejí v souvislosti se stavebními pracemi připravit na dopravní omezení, provoz bude sveden do jednoho jízdního pruhu v každém směru.

„Se zhotovitelem jsme se dohodli, že bude prostor vozovky využívat jen po nezbytně nutnou dobu. Pokud zrovna nebude využívat pravý pruh pro umístění mechanizace stavby, případně materiálu, měl by být o víkendech a v prodlevách delších než jeden den provoz umožněn v obou pruzích,“ uvedl investiční náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý.

Během výstavby dojde ke třem úplným uzávěrám kvůli montáži podpěrné skruže, vlastní betonáži mostovky a demontáži skruže. Potrvají vždy zhruba 12 hodin.

Lávka přes Pražskou ulici v Olomouci na mapě.Zdroj: Google Earth

Lávka přes Pražskou ulici v Olomouci na mapě.
Zdroj: Google Earth

Tagy Olomouc Pražská
8 komentářů