ŘSD pokračuje s opravou estakády na D35 u Olomouce, hotovo bude v červenci

Estakáda u olomoucké části Nemilany. Foto: ŘSDEstakáda u olomoucké části Nemilany. Foto: ŘSD

V prvních dnech bude doprava vedena v režimu 1+1, poté v plynulejším uspořádání dvou pruhů pro každý směr jízdy.

Na dálniční estakádu u olomoucké části Nemilany se v pátek 5. dubna vrátí stavební ruch. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude pokračovat v plánované opravě mostů na dálnici D35 zahájené vloni.

Estakáda u olomoucké části Nemilany na mapě.Zdroj: Google Earth

Estakáda u olomoucké části Nemilany na mapě.
Zdroj: Google Earth

„První dny budou určeny osazení nového dopravního značení za provozu jedním pruhem obousměrně v režimu 1+1, poté bude až do července doprava po dálnici D35 vedena v plynulejším uspořádání dvou pruhů pro každý směr jízdy, tedy v režimu 2+2,“ napsal Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD s tím, že změna je totožná jako v minulém roce, kdy proběhla oprava protisměru.

Zhotovitelem prací je firma IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc. Její nabídka byla vybrána z šesti účastníků výběrového řízení jako nejvhodnější. Cena dosahuje asi 111 milionů korun.

„Letošní rekonstrukce levé poloviny estakády ve směru od Ostravy bude kopírovat loňské práce. Dojde například na provedení kompletní výměny vozovkového souvrství a vyrovnání výškových rozdílů nosných konstrukcí. Stavbaři také zajistí protikorozní opatření a položí nové izolace včetně zajištění oprav říms i bezpečnostních zařízení. Součástí zhruba půlročního harmonogramu jsou nové mostní závěry, ložiska, kabely a značení,“ dodal Mazal.

Estakáda u olomoucké části Nemilany. Foto: ŘSDEstakáda u olomoucké části Nemilany.
Foto: ŘSDEstakáda u olomoucké části Nemilany. Foto: ŘSD
Tagy D35 dálnice D35 Olomouc Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
2 komentáře