V Brně rozsvítí novou halu v pisárecké vozovně výjimečně do barev české vlajky

Vizualizace osvícení budovy haly v Pisárkách k připomenutí 28. října. Foto: DPMBVizualizace osvícení budovy haly v Pisárkách k připomenutí 28. října. Foto: DPMB

DPMB bude budovu nové haly nasvěcovat pro speciální příležitosti.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) poprvé využije svoji novou halu v pisárecké vozovně i na připomenutí státního svátku.

Členitá hliníková fasáda budovy pro údržbu a očistu tramvají o délce 117 metrů se zítra po setmění u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu rozsvítí v barvách české vlajky.

Chtěli jsme, aby svým speciálním nasvícením upozorňovala na významné svátky během roku. Nechali jsme ji naprogramovat v několika barevných kombinacích, které se budou měnit dle aktuálních příležitostí,“ řekl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Budova nedávno získala zvláštní ocenění ČKAIT v soutěži Stavba roku 2020.

Podle DPMB není nasvícení fasády ještě definitivně hotové, má dojít například k doladění loga DPMB.

Na speciální barevné schéma se mohou Brňané těšit opět ve svátek 17. listopadu nebo během Vánoc a v ostatních významných dnech. V noci by také měla fasáda v každou celou hodinu blikat podle aktuálního času,“ řekl David Kudla z ateliéru dkarchitekti. Novou halu DPMB otevřel letos v květnu.

Vizualizace osvícení budovy haly v Pisárkách k připomenutí 28. října. Foto: DPMBVizualizace osvětlení haly v Pisárkách pro přelom roku. Foto: DPMBVizualizace osvětlení haly v Pisárkách pro Dny Brna. Foto: DPMBVizualizace běžného osvětlení haly v Pisárkách. Foto: DPMBNová hala pro denní údržbu a očistu tramvají v Pisárkách. Foto: DPMBNová hala pro denní údržbu a očistu tramvají v Pisárkách. Foto: DPMBNová hala pro denní údržbu a očistu tramvají v Pisárkách. Foto: DPMBNová hala pro denní údržbu a očistu tramvají v Pisárkách. Foto: DPMBNová hala pro denní údržbu a očistu tramvají v Pisárkách. Foto: DPMBNová hala pro denní údržbu a očistu tramvají v Pisárkách. Foto: DPMB
Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB Vozovna Pisárky
8 komentářů