V Berouně se vrací provoz autobusů na Plzeňskou, týden po dokončení opravy

Opravená Plzeňská v Králově Dvoře. Foto: Město Králův DvůrOpravená Plzeňská v Králově Dvoře. Foto: Město Králův Dvůr

Trasování linek se vrací do stavu před opravou silnice.

Beroun čekají od zítřka změny v provozu autobusů Pražské integrované dopravy (PID). Důvodem je předčasné ukončení dlouhé opravy Plzeňské ulice. Na ni se vrátila auta již minulý týden, od pondělí se vrátí i autobusy.

Oznámilo to město na svých stránkách i PID. „Po intervenci vedení města Beroun se podařilo zajistit návrat autobusů na jejich původní trasu již od pondělí 23. října. Autobusy měly jezdit náhradní trasou až do konce října,“ uvedlo město na svých stránkách.

Úleva pro Beroun. Po roce a půl končí oprava Plzeňské, práce jsou hotové o 14 dnů dříve

Linky MHD se nyní vrátí na zastávky tak, jak byli cestující zvyklí před rekonstrukcí Plzeňské ulice. V pondělí bude také zahájen provoz na nové zastávce proti Lidlu ve směru na Beroun.

Kromě nové zastávky u Lidlu se zřizuje také pro linky 384, 394 a 641 pro spoje ve směru Zdice zastávka Králův Dvůr, Počaply, Plzeňská. Tyto spoje už nepojedou přes zastávky Králův Dvůr, Počaply, škola a Králův Dvůr, Počaply. Na lince 425 se trvale zřizuje zastávka Beroun, Profesora Veselého a ruší se zastávka Beroun, nemocnice (převedení dlouhodobě výlukového stavu do trvalého).

Tagy Beroun PID Pražská integrovaná doprava
10 komentářů