Úleva pro Beroun. Po roce a půl končí oprava Plzeňské, práce jsou hotové o 14 dnů dříve

Opravená Plzeňská v Králově Dvoře. Foto: Město Králův DvůrOpravená Plzeňská v Králově Dvoře. Foto: Město Králův Dvůr

Autobusy se zatím na opravenou silnici nevrátí.

Řidiče a cestující v Berouně a Králově Dvoře od zítřka čeká velká úleva od dopravních omezení. Po roce a půl od zahájení rekonstrukce končí veškerá omezení na Plzeňské ulici. O konci prací informovaly radnice v Berouně a Králově Dvoře.

Akce za 146 milionů korun omezila provoz poprvé loni na jaře, po zimní přestávce došlo k obnovení prací a řidiči museli využívat objízdné trasy. Společnost Strabag dokončila práce o dva týdny dříve, než byl stanovený plán. „Konečné rozhodnutí o zprovoznění vozovky padlo na kontrolním dnu v pondělí 16. října,“ uvedla berounská radnice na svých stránkách. Podle posledního sčítání dopravy po Plzeňské projede denně kolem 20 tisíc aut.

„Spolu s tímto krokem bude odstraněno i dopravní omezení v Koněpruské ulici při sjezdu z dálnice D5, kdy auta musela při cestě do centra Berouna nejprve na kruhový objezd u vlakového a autobusového nádraží. Toto dopravní značení bude odstraněno v průběhu úterý,“ uvedla radnice.

Šlo o společnou akci Středočeského kraje a měst Beroun a Králův Dvůr. Stavba řešila rekonstrukci stávajících silnic II/605 (Plzeňská) a III/2365 (Jungmannova) v zastavěném území měst Beroun a Králův Dvůr. „Silnice potřebují výrazně zlepšit technické parametry, které již neodpovídají současným dopravním požadavkům. Jedná se především o dlouhodobě nevyhovující stavební stav vozovek a odvodnění,“ uvedli investoři na počátku akce.

Město jedná o návratu autobusů

Letos práce začaly v Králově Dvoře rekonstrukcí mostu přes Dibeřský potok poblíž domu s pečovatelskou službou a pokračovaly do léta ke kruhovému objezdu u hypermarketu Albert. O letních prázdninách se stavbaři přesunuli do Berouna, kde opravili úsek Plzeňské ke světelné křižovatce u prodejny Lidl. Od září pracovali na závěrečné etapě, jež se týkala úseku od okružní křižovatky u Alberta ke světelné křižovatce u Lidlu.

I přes otevření silnice se zatím na Plzeňskou nevrátí autobusy veřejné dopravy. Organizátoři nepočítali s takovým předstihem dokončení prací. „Autobusové spojení na Králův Dvůr tedy bude zatím nadále vedeno podle dosavadního jízdního řádu, které bylo naplánováno do konce října. Město Beroun ale jedná se zástupcem Pražské integrované dopravy, aby se autobusy vrátily na Plzeňskou co nejdříve,“ uvedla berounská radnice.

Tagy Beroun II/605 Králův Dvůr Strabag Středočeský kraj
6 komentářů