Úleva pro řidiče na silnici I/3. Oprava průtahu Miličínem končí o týden dřív

I/3, oprava průtahu Miličínem. Pramen: ŘSDI/3, oprava průtahu Miličínem. Pramen: ŘSD

Urychlení prací umožnilo především nezvykle teplé počasí.

Jízda po středočeském úseku silnice I/3 by měla být od dnešního podvečera o něco plynulejší. Silničáři ukončí opravu průtahu Miličínem, která začala 17. srpna. Končí tak zároveň omezení v podobě kyvadlové dopravy, které na obou stranách města způsobovalo dlouhé kolony.

„Plně obnovit provoz na opravené komunikaci plánujeme dnes do 18 hodin,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jiří Veselý. Oproti původním plánům se provoz vrací k normálu zhruba o týden dříve, což podle Veselého umožnilo především příznivé počasí a také ohleduplnost motoristů.

Během uplynulých měsíců byl vyměněn povrch na zhruba 500 metrů dlouhém úseku silnice, úpravy se dočkal také systém odvodnění. Na obou koncích Miličína vznikly vybočovací ostrůvky, jejichž smyslem je podle ŘSD zklidnění dopravy.

Vznikly dva nové přechody pro chodce a na příjezdu od Tábora nový odbočovací pruh v křižovatce s místní komunikací. Instalován byl také nový radar zobrazující SPZ vozidel, která překračují nejvyšší povolenou rychlost 50 km/h.

Město Miličín souběžně s opravou komunikace upravuje chodníky, příjezdy k domům a osazuje nové veřejné osvětlení.

Miličín zůstal po loňském otevření obchvatu Olbramovic jedinou obcí na středočeském úseku silnice I/3, skrze jejíž centrum prochází neúnosná tranzitní doprava. Miličínem každý den projede 17 tisíc vozidel, z toho jednu pětinu tvoří nákladní auta. Řešením má být dálnice D3, jejíž výstavba se ale neustále oddaluje.

Tagy I/3 Miličín ŘSD
18 komentářů