Ukrajinské dráhy spouští nové spojení do Polska, využijí po 18 letech obnovenou trať

Vlak pro spojení na ukrajinsko-polskou hranici. Foto: UkrzaliznycjaVlak pro spojení na ukrajinsko-polskou hranici. Foto: Ukrzaliznycja

Vlaky na sebe budou v pohraniční stanici čekat.

Ukrajinský státní dopravce Ukrzaliznycja ve spolupráci s polským dopravcem SKPL zahájí od neděle spojení mezi městy Kolomyja, Lvov a polským hlavním městem Varšavou. Využije k tomu obnovenou trať z Polska do ukrajinského města Rava-Ruska, kde cestující budou muset přestupovat kvůli změně rozchodu.

Nové spojení oznámily ukrajinské dráhy na svých stránkách, kde uvádí, že jde o první přímý vlak po 18 letech přes město Rava-Ruska.

Mapa nové linky Kolymyja - Lvov - Varšava. Foto: Ukrzaliznycja

„Neustále pracujeme na rozšiřování mezinárodních železničních linek pro cestující, aby Ukrajinci mohli snadno cestovat do zahraničí a vracet se domů. Příprava tohoto projektu nám zabrala více než 6 měsíců, zejména domluvení všech detailů s polskou stranou,“ řekl Jevhen Ljaščenko, předseda představenstva Ukrzaliznycja.

Nová trasa umožní nové spojení ze Lvova a dalších měst do polské metropole s jediným přestupem. Vlaky na sebe budou navazovat a čekat. V Polsku vlak zastaví ještě v Lublinu.

Jízdenky vycházejí v přepočtu na zhruba 775 korun, doba jízdy je přes 10 hodin i s půlhodinovým přestupem.

Tagy SKPL Ukrzaliznycja
40 komentářů