U Plzně vyjel rychlík proti osobnímu vlaku, zaúčinkoval generální stop

Lokomotiva 242 (Plecháč), osobní vlak České Budějovice - Tábor (polovina června 2022). Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLokomotiva 242 (Plecháč), osobní vlak České Budějovice - Tábor (polovina června 2022). Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vlaky zastavily 250 metrů od sebe.

(aktualizováno 21:27) Provoz na trati z Plzně do Českých Budějovic zastavila na čtyři hodiny mimořádná událost ve stanici Nezvěstice. Rychlík R 669 z Plzně do Brna vyjel v půl třetí do postavené vlakové cesty pro osobní vlak Os 8948 z Nepomuku do Plzně. Šlo o vlaky Českých drah.

Vyplývá to z informací na stránkách ČD Mimořádnosti. Při události nebyl nikdo zraněn, vlaky od sebe stály zhruba 440 metrů. Včas zaúčinkoval takzvaný generální stop.

„Krajští profesionální hasiči spolu s drážními hasiči evakuovali z rychlíku po projetí návěstidla asi 130 lidí,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Podle policejní mluvčí Evy Červenkové se nikdo z cestujících nezranil.

Dechové zkoušky u strojvůdců byly negativní. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla Červenková. Podle ní rychlík jedoucí na České Budějovice přejel ve stanici návěstidlo „stůj“. Strojvedoucí hned začal brzdit a stejně zareagoval i druhý strojvedoucí v opačném směru. Vlaky od sebe zůstaly ve vzdálenosti 440 metrů, uvedla.

Tagy České dráhy projetí návěstidla
117 komentářů