U Hradce Králové začala čtvrtmiliardová oprava D11 a D35

Oprava na D11. Foto: ŘSDOprava na D11. Foto: ŘSD

Provoz bude sveden do jednoho jízdního pásu, hotovo má být v říjnu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo s opravou jedněch z nejnovějších úseků dálnice D11. Na D11 dojde k velkoplošné opravě dálnice úseku v km 76,4–88,3 (od exitu Pravy až k Praskačce a železniční trati) a D35 mezi exity Sedlice a Opatovice. Jde o úseky zprovozněné v první dekádě tohoto tisíciletí.

Jde o pokračování strategie ŘSD opravovat dálnice raději dříve, než začne jejich větší rozklad, jako se stalo například u D1. „Touto rozsáhlou opravou vozovky chceme řidičům zajistit špičkovou kvalitu dálnice, kdy po opravě pojedou de facto po nové vozovce, a navážeme tak na nové úseky D11 a D35, které byly zprovozněny v prosinci loňského roku,“ řekla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. Vrchní vrstva vozovky podle ní předčila plánovanou dobu životnosti.

Během akce dojde k výměně obrusné vrstvy. Pro akci s rozpočtem 243 milonů korun je připraveno osm fréz a 105 nákladních vozidel na odvoz frézovaných materiálů a dovoz obalových směsí. Kromě výměny povrchu vozovky dojde také k výměně starých lanových svodidel ve středním dělícím pásu za nový zádržný systém s vyšší úrovní zádržnosti a také k modernizaci prvků dopravního značení na vyšší standard. Zakázku získalo sdružení Eurovia CS, Strabag a M-Silnice.

Dnes na dálnici začíná instalace dočasného dopravního značení. „Poté zahájíme samotné práce na rekonstrukci vozovky, které jsou plánovány do 7. října. Časový harmonogram celé opravy byl zkrácen na minimum při zachování maximální úrovně bezpečnosti silničního provozu,“ dodala Drkulová.

Provoz bude během oprav sveden vždy do jednoho jízdního pásu dálnice a rychlost bude snížena na 80 km/h. Během oprav bude na nezbytně nutnou dobu uzavřena odpočívka Osice, a to ve směru na Prahu 23. 8. (20:00)–16. 9. (6:00) a ve směru na Hradec Králové 13. 9. (20:00)–5. 10. (18:00).

Tagy D11 D35 Eurovia CS M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
22 komentářů