Trnitá cesta k povolení D11 z Jaroměře do Trutnova. Po roce od odvolání se blíží rozhodnutí

Vizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSDVizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSD

Úřady řeší územní rozhodnutí už pět let, téměř rok se čekalo na stanovisko ministerstva životního prostředí.

Už rok řeší Krajský úřad Královéhradeckého kraje odvolání Petra Holubce proti územnímu rozhodnutí na stavbu předposledního úseku D11 mezi Jaroměří a Trutnovem. Už nyní je téměř jisté, že se dříve začne stavět úsek z Trutnova na státní hranici s Polskem, který už územní rozhodnutí má.

Holubec je jediným, kdo odvolání proti územnímu rozhodnutí podal. Stavební úřad ve Dvoře Králové nad Labem vydal rozhodnutí už loni v listopadu, Holubec se 23. prosince odvolal. Teď by se ale mohlo rozhodnutí blížit. Krajský úřad Královéhradeckého kraje už má všechny potřebné podklady pro verdikt, jak upozornil na Twitteru Vlastimil Weiner z České televize.

Oznámení na úřední desce ukazuje, že hlavní zdržení nastalo u ministerstva životního prostředí. Jeho stanovisko dorazilo teprve 19. prosince. Teď se ke všem podkladům mohou všichni účastníci vyjádřit. „Věřím, že během prvního kvartálu příštího roku bude tak o odvolání rozhodnuto a doufám, že kladně a územní rozhodnutí konečně po skoro 5 letech po podání žádosti nabude právní moci,“ řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Petrovi Holubcovi vadí navržené řešení protihlukových stěn a cest pro techniku zemědělců, napadá i procesní pochybení při územním řízení. Bez územního rozhodnutí nemůže ŘSD začít s výkupem pozemků. „S panem Holubcem bych moc rád našel přijatelné řešení, ale zatím se nedaří najít shodu. Naše záruky nejsou pro něj dodatečné. Ale pokusím se ho znova oslovit,“ řekl Mátl.

Úsek z Jaroměře do Trutnova je posledním ze dvou chybějících částí dálnice D11. Téměř 20 kilometrů dlouhý úsek má vyjít na necelých dvanáct miliard korun, ŘSD počítá se zahájením stavby v roce 2025. Detailně je celá stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

D11, trasa úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSD

D11, trasa úseku Jaroměř – Trutnov. Pramen: ŘSD

Tagy D11 D11 Jaroměř - Trutnov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
31 komentářů