Tragické vykolejení nákladního vlaku v Německu. Při nehodě zahynul strojvedoucí

Vykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt GesekeVykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt Geseke

Deutsche Bahn zatím neví, kdy dojde k obnovení provozu.

Ke tragické události došlo v neděli ve stanici Geseke v Severním Porýní-Vestfálsku. Při posunu zde vykolejil nákladní vlak s vozy plnými cementu. Při nehodě zahynul třicetiletý strojvedoucí, provoz na trati je stále zastaven kvůli rozsáhlému poničení infrastruktury.

K nehodě došlo na trati Soest – Paderborn, přesné příčiny se vyšetřují. Policie v tiskové zprávě uvedla, že strojvedoucí ležel zaklíněný pod jedním z nákladních vozů. „V průběhu zásahu se policisté dozvěděli o videozáznamu, na kterém je zachycena osoba sedící ve vagónu vlaku,“ uvedla policie.  K vyproštění strojvedoucího došlo až včera odpoledne.

Mluvčí Deutsche Bahn v pondělí uvedla, že není možné předvídat, jak dlouho uzavření trati potrvá. Provoz je zastaven, vlaky musí odklonem. Osobní doprava je nahrazena autobusy.  Ze snímků dobrovolných hasičů v Geseke je patrné, k jak velkým škodám došlo.

Vykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt GesekeVykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt GesekeVykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt GesekeVykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt GesekeVykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt GesekeVykolejení nákladního vlaku v Geseke. Foto: Freiwillige Feuerwehr der Stadt Geseke
Tagy vykolejení nákladního vlaku
27 komentářů