Téměř žádný vlak nejede podle jízdního řádu, stěžuje si starosta Černošic ministrovi a šéfovi SŽ

CityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan SůraCityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan Sůra

Starosta dopisem žádá, aby vlaky jezdily podle jízdního řádu alespoň od začátku školního roku.

Provoz na trati 171 z Prahy do Berouna včera opět na několik hodin ochromila závada zabezpečovacího zařízení. Kvůli častým závadám na trati, která oficiálně patří do sítě hlavních evropských koridorů, se na ministra dopravy Karla Havlíčka a generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobodu obrátil starosta Černošic Filip Kořínek.

„Situace během srpna jednoznačně přesáhla meze únosnosti a je do dalšího období neudržitelná,“ napsal Kořínek v reakci na vývoj v posledních dnech. Podle něj chápe situaci, že již dochází k opravě prvního úseku mezi Smíchovem a Radotínem, Správa železnic ale nenaplnila příslib, jak bude provoz organizován během celé rekonstrukce. „Z pohledu cestujícího nejel téměř žádný vlak podle jízdního řádu,“ dodal.

https://www.facebook.com/filip.korinek.1/posts/2998793036898702

V dopise proto žádá, aby Správa železnic změnila organizaci a harmonogram prací a řízení provozu, aby od 1. září odpovídal provoz požadované kvalitě. Pro obyvatele obcí podél Berounky je vlak často klíčovým dopravním prostředkem pro cesty do Prahy. Kořínek v dopise upozornil, že problémy se dotýkají desítek tisíc lidí.

Správa železnic za řadu situací za poslední měsíc nemohla, někdy došlo k poškození tratě kvůli chybě strojvedoucích. Provoz na trati podél Berounky je ale dlouhodobě kritický.

Situaci na trati komplikuje od jara modernizace úseku Smíchov – Radotín. Loni si na časté výpadky vlaků stěžoval také Ropid. V budoucnu by měl dopravě ulehčit tunel z Prahy do Berouna.

Tagy Černošice Správa železnic Top Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
229 komentářů