Svodidla na D35 kolem Olomouce budou vyšší a silnější. Výměna začne v pondělí

ŘSD vymění středová svodidla na D35 u Olomouce. Zdroj: ŘSDŘSD vymění středová svodidla na D35 u Olomouce. Zdroj: ŘSD

Nová svodidla mají zadržet i plnou rychlostí rozjetý kamion.

V pondělí začne Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s výměnou svodidel středového dělícího pásu dálnice D35 na jihozápadě Olomouce. Ta stávající se nahradí zvýšenými nebo zesílenými konstrukcemi, což má zvýšit bezpečnost silničního provozu. V listopadu budou proto muset řidiči projíždět úsekem pomaleji.

Úsek, na němž se budou svodidla vyměňovat, se nachází mezi kilometry 265 a 269, přibližně mezi exitem 267 Slavonín a čerpací stanicí OMV. Kvůli pracím bude dálnice částečně uzavřena, obousměrný provoz povede sníženou rychlostí v režimu jízdních pruhů 2 + 2. Hotovo má být 26. listopadu.

„Stávající ocelová svodidla i nízká betonová svodidla budou nahrazena zvýšenými nebo zesílenými konstrukcemi výšky 1 200 mm s úrovní zadržení H3, tedy odolné osobnímu automobilu s hmotností do 900 kg při nárazové rychlosti 100 km/h a kamionu běžné konstrukce s hmotností do 16 000 kg v nárazové rychlosti 80 km/h,“ řekl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Zakázku vysoutěžil Spemax, který předložil nejnižší cenovou nabídku ze čtyř hodnocených uchazečů. Výměna vyjde na sedm milionů korun.

ŘSD vymění středová svodidla na D35 u Olomouce. Zdroj: ŘSD

 

Tagy D35 Olomouc ŘSD
19 komentářů