Strojvedoucí Arrivy chyboval, rozřez výhybky přerušil provoz mezi Libercem a Českou Lípou

Motorová jednotka 845 jako rychlík Ústí nad Labem - Liberec společnosti Arriva vlaky v Jablonném v Podještědí. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorová jednotka 845 jako rychlík Ústí nad Labem - Liberec společnosti Arriva vlaky v Jablonném v Podještědí. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Při události nebyl nikdo zraněn.

Provoz vlaků na trati mezi Českou Lípou a Libercem včera až zhruba do půlnoci přerušila mimořádná událost ve stanici Rynoltice. Strojvedoucí rychlíku Arriva vlaky ve stanici přehlédl návěstidlo a následně rozříznul výhybku. Při události se nikomu nic nestalo.

Událost potvrdili mluvčí Drážní inspekce a Arriva vlaky. K události došlo v 18:55. „Rychlík R 1334 z Liberce do Ústí nad Labem nedovoleně projel  za místo ukončující jeho vlakovou cestu, došlo k říznutí výhybky,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

U vjezdového návěstidla v přímém pokračování stál jiný vlak, konkrétně rychlík Arrivy v opačném směru. „Zahájili jsme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ dodal Drápal.

Náš strojvedoucí udělal ve stanici Rynoltice chybu. Naštěstí si ji ale uvědomil, i když vlak už zastavil pozdě. Jsme rádi, že cestující i personál jsou v pořádku a nikomu se nic nestalo,“ uvedl mluvčí Arrivy Jan Holub. Pro Arrivu jde o první nedovolené projetí návěstidla od loňského března.

Bezpečnější železnice. Chyb strojvedoucích loni výrazně ubylo

Tagy Arriva vlaky projetí návěstidla Trať 086 Liberec - Česká Lípa - Benešov nad Ploučnicí
97 komentářů