Středočeský kraj schválil opravy čtyř průtahů a silnice na Kokořínsku

Oprava silnice ve Středočeském kraji. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeOprava silnice ve Středočeském kraji. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Podmínkou na zahájení oprav je získání dotací.

Radní Středočeského kraje zařadili do investičního zásobníku další pětici kompletních oprav průtahů obcí. Zahájení staveb je podmíněno získáním evropské dotace nebo dotace ze Státního fondu dopravní infastruktury.

Kraj chce v dalších dvou letech kompletně rekonstruovat průtahy Kozomína, Nového Vestce, Káraného, části Kokořína a dále silnici z Kokořína do Kokořínského Dolu.

„V tuto chvíli jsou komunikace v nevyhovujícím stavebním i technickém stavu. Vykazují četné poruchy, resp. výtluky, vysprávky, podélné, příčné a mozaikové trhliny, místy deformace atd. V Káraném je například původní konstrukce vozovky ještě z části tvořena betonovými panely,“ konstatuje stav Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy. „Cílem projektů je tedy zvýšení bezpečnosti provozu na pozemní komunikaci v daných lokalitách a zejména zlepšení stavebně technického stavu silnice,“ dodal.

Celkové předpokládané náklady na rekonstrukce jsou zhruba 216,5 milionu korun s DPH.

Bližší informace k jednotlivým stavbám

Kozomín (silnice III/0082)

Rozsah a nutné práce: Generální oprava v celé délce obce. Zajištění nového odvodnění silnice, tj. obnovení, pročištění příkopů, vyčištění případně oprava a doplnění propustků atd.

Předpokládaný termín zprovoznění: 2025–2026

Cena s DPH: 13 707 896 Kč

Nový Vestec (silnice III/2451)

Rozsah a nutné práce: Vybraný, 1,4 km dlouhý průtah, vykazuje četné poruchy – výtluky, vysprávky, podélné, příčné a mozaikové trhliny, místy deformace apod. Předpokládá se kompletní rekonstrukce vozovky vč. podloží, zajištění řádného odvodnění v celém dotčeném úseku atd.

Předpokládaný termín zprovoznění: 2027

Cena s DPH: 41 123 690,11 Kč

Káraný (III/2451)

Rozsah a nutné práce: Silnice (průtah dlouhý cca 1,4 km) je v nevyhovujícím stavebním i technickém stavu. Vykazuje četné poruchy – výtluky, vysprávky, podélné, příčné a mozaikové trhliny, místy deformace apod. Nutno rekonstruovat celou vozovku, vč. podloží a zajistit řádné odvodnění.

Předpokládaný termín zprovoznění: 2027

Cena s DPH: 54 831 587 Kč

 

Kokořín a okolí (III/2733)

Rozsah a nutné práce: Předmětem díla je generální oprava silnice dlouhé cca 2,3 km. Komunikace je v nevyhovujícím stavebním i technickém stavu. Úsek začíná v centru Kokořína a pokračuje serpentinami okolo hradu až do Kokořínského Dolu.

Předpokládaný termín zprovoznění: 2027–2028

Cena s DPH: 106 805 745 Kč

Tagy Středočeský kraj
1 komentář