Stavba nového přivaděče k D35 pokročila, řidiči jezdí nově po provizorní silnici

Provizorní komunikace v úseku Časy - Holice. Foto: ŘSDProvizorní komunikace v úseku Časy - Holice. Foto: ŘSD

Nová přeložka bude hotova příští rok.

Se změnou musí počítat řidiči na silnici I/36 v úseku Časy – Holice. Provoz zde je nově převeden na provizorní silnici. K jejímu vybudování došlo kvůli stavbě nové přeložky, která začala v červnu. Po provizorní komunikaci je nyní vedena doprava od obce Časy a dálnice D35 ve směru na Holice. „Prosíme řidiče, aby dodržovali sníženou rychlost a přizpůsobili jízdu daným podmínkám,“ uvedlo ŘSD na Twitteru.

Stavba silnice I/36 Časy – Holice začala v červnu. Nová komunikace bude plnit nejen funkci silnice I. třídy, ale také dálničního přivaděče z nové úseku D35 ve směru na Holice.

Celkem 3,4 kilometru dlouhý úsek saví Strabag za 198 milionů korun. Hotovo má být příští rok. „Nová přeložka umožní díky příznivým směrovým a  výškovým parametrům trasy plynulejší a  bezpečnější jízdu. Problematické jsou nyní zejména zatáčky v blízkosti kostela v Horních Ředicích, které budou přestavbou silnice do nové trasy odstraněny. Oddálením přeložky od stávající obytné zástavby dojde také ke snížení imisní a hlukové zátěže v obci,“  řekl při zahajování stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Přeložka začíná v prostoru jihovýchodně od obce Časy, kde se napojuje na konec přeložky silnice I/36 zahrnuté do již vybudované stavby D35 Opatovice – Časy. Končí na západním okraji obchvatu Holic. Na trase jsou dva mosty: jeden přes biokoridor, druhý přes silnici III/3051. Část stávající komunikace I/36 v začátku úseku až po odbočku do Horních Ředic bude po dokončení stavby zrekultivována.

Jde o jeden ze dvou přivaděčů k D35, který má v Pardubickém kraji na starost ŘSD. Další povede na silnici I/36 směrem na Pardubice a který bude zároveň sloužit jako obchvat Sezemic.

Mapa přeložky I/36 Časy - Holice

Mapa přeložky I/36 Časy – Holice

Tagy I/36 I/36 Časy - Holice
9 komentářů