Stadler Rail ukáže v Ostravě nový KISS pro ZSSK

Jednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler Rail

Stadler dodal již téměř 600 jednotek KISS.

Jedním z hlavních taháků výstavy Rail Business Days v Ostravě bude jednotka Stadler KISS ve verzi pro slovenského dopravce Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Stadler Rail dodá slovenskému dopravci celkem čtyři šestivozové jednotky. Již několik týdnů probíhá jejich testování pro schválení ve zkušebním centru VUZ ve Velimi.

Jednotky jsou konstruovány na rychlost 160 km/h. Jsou vybaveny moderním informačním systémem, wi-fi, kamerovým systémem a automatickým počítáním cestujících. Zvládnou přepravit i 15 jízdních kol. V 1. třídě bude 30 míst, ve 2. třídě 552.

Mají nízkopodlažní přístup, jsou plně klimatizované a vybaveny palubní wi-fi. Nasazovány budou na tratě Bratislava – Žilina, Bratislava – Nové Zámky a Bratislava – Kúty – Břeclav. Objevit se mají i na tratích z Trnavy do Galanty. Pokud se nestihne proměna uzlu v Žilině na střídavý proud, budou dočasně jezdit na trati z Palárikova přes Zvolen do Banské Bystrice.

KISS je jedním z velmi úspěšných modelů Stadleru, zákazníkům po celém světě ho společnost dodala téměř 600 kusů.

Rail Business Days se uskuteční v Ostravě od 5. do 7. června.

Hlavní parametry Stadler KISS pro ZSSK

Napájecí systém 25kV, 50 Hz AC
Maximální rychlost – 160 km/h
Maximální trakční výkon – 6000 kW
Uspořádání náprav: Bo‘Bo‘+2‘2‘+2‘2‘+2‘2‘+2‘2‘+Bo‘Bo‘
Délka vozidla – 155,9 m
Celkový počet sedadel – 611 z toho 30 v 1. třídě
Míst na stání – 770
Počet WC – 4 z toho 1 Universální (TSI PRM) WC
Multifunkční prostory pro přepravu: 2 vozíčkářů, 15 jízdních kol a 2 kočárků
Nástupní hrana vstupu do vozidla – 580 mm od TK
Vlakové zabezpečovače Mirel VZ1 a ETCS Level2
Klimatizace, wi-fi.

Jednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler KISS pro ZSSK. Foto: Stadler RailJednotka Stadler Kiss ve Velimi. Foto: VUZStadler Kiss pro ZSSK. Foto: ZSSKStadler Kiss pro ZSSK. Foto: ZSSK
Tagy Stadler Kiss Stadler Rail Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
54 komentářů