Soutěž na provoz MHD v Jablonci nad Nisou vyhrála firma ze skupiny ICOM Transport

Autobus ČSAD Slaný. Foto: PIDAutobus ČSAD Slaný. Foto: PID

V soutěži měla 80 % váhu cena, rozhodovalo i stáří vozidel.

Společnost ČSAD Slaný ze skupiny ICOM transport byla vyhlášena vítězem soutěže na zajištění pětiletého provozu MHD v Jablonci nad Nisou a okolních obcích. Vyplývá to z dnes zaslaného oznámení města, které má redakce k dispozici.

Ostatní soutěžící se mohou proti výběru ještě odvolat. ČSAD Slaný nabídlo cenu 54,97 Kč za kilometr, bylo tak levnější než předchozí provozovatel BusLine MHD Jablonecko a současný Umbrella. Město očekávalo cenu kolem 65 Kč. Do soutěže dorazilo celkem šest nabídek, jistým překvapením může být účast společnosti Vega Tour, která se dosud specializovala hlavně na zájezdovou dopravu. Vítěz má převzít dopravu od února 2023.

Cena měla v soutěži váhu 80 %, hodnotil se i podíl ekologicky šetrných vozidel (15 %) a průměrné stáří vozového parku (5 %).

Pětiletá smlouva je na standardy MHD nezvyklá, většinou se soutěží na deset let. Primátor Jiří Čeřovský (ODS) zkrácení doby smlouvy na pět let vysvětlil už dříve tím, že jde o výsledek předběžných konzultací a debat s odborníky. Vysvětluje ji i nejasnostmi ohledně zavádění ekologických (nízkoemisních) vozidel do zajišťování dopravní obslužnosti. Roční rozsah výkonů je 1,37 milionu kilometrů.

Cenové nabídky dopravců v Jablonci nad Nisou

ČSAD Slaný 54,97 Kč
BusLine MHD Jablonecko 56,74 Kč
Umbrella 57,67 Kč
Autobusy Karlovy Vary 58,11 Kč
About Me 59,05 Kč
Vega Tour 67,41 Kč

Tagy ČSAD Slaný ICOM Transport Jablonec nad Nisou MHD Jablonec nad Nisou
31 komentářů