Rychlík Praha – Týn nad Vltavou, Kafemlejnek nebo Legiovlak. Temelínská trať slaví

Parní vlak v čele s lokomotivou 310.093 Kafemlejnek. Autor: Jan KahovecParní vlak v čele s lokomotivou 310.093 Kafemlejnek. Autor: Jan Kahovec

Kromě motorového rychlíku od severu pojede do Týna i spěšný parní vlak od jihu.

Trať Číčenice – Temelín – Týn nad Vltavou, kde pravidelný provoz osobních vlaků skončil v prosinci 2013, zažije v sobotu velkou slávu. Mimo jiné sem bude vypraven mimořádný rychlík Praha – Týn nad Vltavou a zpět v podobě motorového vozu 854, který kdysi jezdil i na Vindoboně. Důvodem je připomínka výročí 125 let tratě.

Kromě motorového rychlíku od severu pojede do Týna i spěšný parní vlak od jihu. Z Českých Budějovic přes Vodňany, Číčenice a Temelín jej povede parní lokomotiva 310.093 zvaná Kafemlejnek. V průběhu dne pak bude souprava obsluhovat úsek Temelín – Týn nad Vltavou s návazností na přípojné vlaky s motorovými vozy 810 a 854.

Druhý jmenovaný zajistí vedle zmíněného rychlíku z Prahy i vložené osobní vlaky na trase Týn nad Vltavou – Vodňany a zpět. K projížďce po týnské trati budou návštěvníci moci využít i motorový vůz Stadler RS1.

Motorový vůz M296.1021 "Hydra". Autor: Lukáš Strejc

Motorový vůz M296.1021 Hydra. Autor: Lukáš Strejc

V Týně nad Vltavou se zájemci mohou zdarma svézt historickým autobusem Karosa ŠD 11 Evropabus, který bude společnost GW Bus vypravovat na okružní trasu železniční stanice – autobusové nádraží – Hlinecké sídliště – Jiráskova ulice – Sokolovna – Poliklinika – Dewetterova – Náměstí – Orlická – železniční stanice.

Na nádraží v Týně nad Vltavou bude výstava lokomotiv s možností prohlídky, Legiovlak, jízdy na šlapací drezíně a doprovodný program pro děti.

Jízdní řády vlaků a další informace jsou uvedeny na webových stránkách spolku Vltavotýnská lokálka.

Tagy trať Číčenice - Týn nad Vltavou Vltavotýnská lokálka
6 komentářů