ŘSD zrekonstruuje silnici I/55 na výjezdu z Olomouce. Oprava potrvá tři měsíce

Silnice I/55 u Olomouce. Zdroj: ŘSDSilnice I/55 u Olomouce. Zdroj: ŘSD

Silničáři opraví silnici na výjezdu z Olomouce směrem na Přerov.

V pondělí 26. června začne oprava silnice I/55 mezi olomouckou Keplerovou ulicí a obcí Vsisko. Během rekonstrukce zhruba dvoukilometrového úseku dělníci položí nový asfalt včetně mezivrstev. Oprava je nutná kvůli opakované tvorbě trhlin a hrbolů.

Do výběrového řízení na zhotovitele se přihlásilo osm stavebních firem, nejvýhodnější nabídku podala společnost Strabag za smluvní cenu cca 30,8 milionu korun bez DPH.

Oprava potrvá do konce září. Během přibližně tříměsíčního harmonogramu bude obousměrná doprava z Olomouce do nákupního centra Olympia a zpět vedena zúžením po současné silnici I/55. Úsek od okružní křižovatky u Olympie do Vsiska postihne během vybraných etap stavby úplná uzavírka, která bude nahrazena objízdnou trasou po silnici I/55 a přes Velký Týnec.

Situační výkres opravy silnice I/55. Zdroj: ŘSD

Situační výkres opravy silnice I/55. Zdroj: ŘSD

Cestující musí počítat s tím, že se rekonstrukce dotkne i provozu autobusových linek. Od 15. července do 3. září bude částečně uzavřena ulice Týnecká a přilehlé části okružní křižovatky a zcela uzavřena ulice Olomoucká od OC Olympia ve směru Vsisko. Objízdné trasy jednotlivých linek jsou uvedeny na webových stránkách IDSOK.

Tagy IDSOK Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje Olomouc ŘSD silnice I/55
4 komentáře