ŘSD začne kopat na D35 u Litomyšle, nejprve pustí na stavbu archeology

Vizualizace D35 u Litomyšle. Foto: ŘSDVizualizace D35 u Litomyšle. Foto: ŘSD

V březnu chystá ŘSD vypsání soutěže.

Na dalším úseku D35 se objeví v příštích dnech stavební stroje. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí na budoucím úseku dálnice D35 Litomyšl – Janov záchranný archeologický výzkum. Práce mají začít podle klimatických podmínek na přelomu února a března.

ŘSD o tom informovalo na svých stránkách. „Zahájení samotné realizace stavby 10,4 km dlouhého dálničního úseku předpokládáme v prosinci letošního roku,“ uvedlo ŘSD.

Zemní práce pro záchranný archeologický výzkum provede společnost Eurovia CZ, která v soutěži nabídla z devíti nabídek nejnižší cenu 23,8 milionu korun, Oproti odhadovaní ceně 135 milionů korun je tak cena v soutěži na 17 % předpokládané hodnoty. Samotný průzkum bude dělat také Eurovia ve sdružení s organizací Archaia a Archeologickým centrem Olomouc, hodnota této zakázky je 108 milionů korun.

D35 Litomyšl - Janov

Stavba má již pravomocné stavební povolení, běží přípravy na vypsání soutěže na zhotovitele celé stavby. Její začátek je plánován na březen letošního roku, stavba by měla začít ještě letos.

Celkem 10,4 kilometru dlouhý úsek má vyjít na 4,2 miliardy korun. Kompletně je popsán v informačním letáku.

Tagy D35 Litomyšl - Janov Eurovia CZ Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
28 komentářů